cat-right

Keukens op maat

Keukens op maat? Wilt u een keuken die speciaal voor u op maat gemaakt is en naar uw wensen is opgezet? Hier vindt u informatie over keukens op maat. Alles wat u nodig heeft voor de voorbereiding voor een keuken op maat.

Ontvang gratis keukencatalogi of bekijk hier de goedkoopste keukens.

Wat is een keuken op maat? Eigenlijk een keuken speciaal voor uw ruimte ontworpen. Vroeger werd er gebruik gemaakt van standaard fabrieksmaten. Een passtuk om een keuken passend te maken in een ruimte bestond toen nog niet. Keukens stonden los. Tegenwoordig zijn die standaard maten er uit.

Eigen kunnen we zeggen dat elke keuken een maatkeuken is. Hij word immers voor uw ruimte samengesteld. Bij elke keuken wordt begonnen met een nieuw ontwerp. Meestal wordt deze ontworpen op de hoofdlijnen van een keuken die eerder is gebruikt en geproduceerd.

Dit betekend natuurlijk niet dat er geen andere mogelijkheden zijn want uw wensen en ideeën zijn altijd de rode draad. Het ontwerp dat naar uw wensen is gemaakt, wordt precies tot in de detail uitgevoerd.

 

Exclusieve keukens op maat

Kwaliteit is hoofdlijn van elke keukenzaak voor het werk dat zij leveren. Dit geldt niet alleen voor details maar ook voor het materiaal dat gebruikt wordt voor een keuken. Keukenzaken willen zich altijd onderscheiden van andere keukenzaken. Zo proberen zij elke keer de nieuwste verbeteringen toe te passen en de nieuwe trend op te pakken.

Dit wordt dan meegenomen in het project, en zo ook voor uw project voor een nieuwe keuken. Exclusieve keukens op maat worden altijd geleverd in de meest hoogwaardige materialen die te verkrijgen zijn. Exclusieve keukens beginnen vaak rond de 30.000 euro.

 

Praktische designkeukens op maat

Een keuken op maat is een keuken waar u al uw wensen en ideeën inbrengt en dat het eindresultaat precies is zoals u had verwacht.  Dat is ook het doel van een maatkeuken. Het geheel naar uw gevoel en eigen smaakt maken. Als u op uw gemak de keuken binnen loopt en u er fijn voelt is de keuken geslaagd.

Een praktisch design keuken is een keuken gemaakt naar een keuken daar waar alles makkelijk te overzien is maar toch een geweldige uitstraling heeft. In sommige ruimtes is het onmogelijk om een praktische keuken te plaatsen. Dan moet er helaas met kundig expertise gekeken worden hoe de ruimte zo goed mogelijk ingedeeld kan worden. Bekende problemen zijn onhandige keukenmaten waardoor niet alle keukenapparatuur geplaatst kan worden.

 

Persoonlijke keukens op maat

Een keuken moet iets persoonlijks zijn, U moet er een beleving in hebben maar nog belangrijker op uw gemak voelen. U bevind zich vaak het meest in de keuken, u doet er van alles. Denk aan koken, ontbijten, de krant lezen ect. waardoor u onbewust in de keuken te vinden bent. De keuken is meestal het eerste gedeelte van het huis waar u de visite ontvangt.

En dus ook het gedeelte van het huis die de eerste indruk geeft. Het is daarom belangrijk dat u de keuken naar uw eigen stijl brengt, zodat u de gasten ook met trots ontvangt. Daarom is het belangrijk dat de keuken aan al uw wensen voldoet. Als u zich op uw gemak voelt, dan is dat ook bij de mensen die op bezoek komen. Zoals eerder vermeld, elke keuken is eigenlijk een maatkeuken.

 

Nadelen van een keuken op maat

Bij een keuken op maat komt heel wat kijken. Door de vele mogelijkheden is er heel wat overleg nodig tussen de keukenzaak en klant. Hierdoor moet er voldoende tijd genomen worden om een correcte prijs op te zetten voor beide partijen. Ook de levertermijn is vaak langer dit omdat alles meestal zelf geproduceerd wordt.

Hoelang de wachttijd is is bij elke keukenzaak anders en kan erg veranderen. Dit is omdat hun planning natuurlijk niet altijd hetzelfde is en op dat ogenblik behoorlijk vol kan staan. Gemiddeld kunt u rekening houden op een wachttijd tussen de 3 en 12 maanden.

 

De prijs van een keuken op maat

Omdat elke ruimte in een huis anders is en prijzen sterk veranderen door de economie. Is het erg moeilijk richtprijzen te geven. Maatkeukens van kwaliteit en gemiddeld formaat beginnen al gauw vanaf 8.000 euro en kunnen oplopen tot wel 200.000 euro. Een grote waarneming maar wel de realiteit. Voor een maatwerk keuken kunt u rekening houden met een kostprijs al begint vanaf 10.000 euro.