cat-right

Keukentoestellen

Keukentoestellen? Er zijn diverse toestellen te vinden om u optimaal te bedienen in een keuken. Bekijk welke toestellen u maximaal kunnen bedienen in de keuken.

Alvast inspiratie opdoen? Ontvang gratis keukencatalogi thuis of bekijk hier de goedkoopste keukens.

Een belangrijk onderdeel van de keukens is de toestellen. De bedragen voor keukentoestellen maken gemiddeld een derde uit van de totale prijs voor een keuken. Dit verschilt wel per formaat van de keuken en de gewenste keukentoestellen. Ook kunt u denken aan losse toestellen zo zijn er bijvoorbeeld mooie vrijstaande koelkasten en fornuizen. In deze tekst komen alle inbouwtoestellen aan de orde.

Op de markt komt er steeds meer keukentoestellen bij die u van alle luxe voorzien. Als u op zoekt bent naar een keuken heeft u te maken met verschillende merken en leveranciers. Ook hebben zaken zoals gebruiksgemak, kwaliteit, energieverbruik, vormgeving en het totaal bedrag hebben een grote rol in het aanschaffen van een keuken.

 

Oriëntatie

Het is van belang om bij de aankoop van uw nieuwe keuken niet alleen op de stijl en kleur van de kasten te letten, maar ook op de keukentoestellen wat je er bij neemt. Wanneer u in een toonzaal een advies gesprek hebt met de verkoper, heeft u al in uw hoofd wat u ongeveer nodig hebt en wilt. Zijn er soms veranderingen te verwachten zoals: gezinssamenstelling, minder tijd om te kokkerellen? Daarnaast moet u zich ook bedenken in welke categorie u thuis hoort, gaat u voor gemak, snelheid, status etc.

Daarnaast is er nog een belangrijk ding: de prijs. U neemt natuurlijk alleen een vaatwasser als u zich dat ook kan veroorloven. Maar als u bijvoorbeeld een magnetron neemt en u ontdooit/warmt dingen alleen op, dan is het zonder om een combi-magnetron te nemen.

Wanneer u uw oude keukentoestellen als voorbeeld neemt is het belangrijk dat u kijkt naar de inhoudsmaten en niet naar de inbouwmaten.  Dit kan door ontwikkelingen anders zijn geworden. Verdere informatie kunt altijd aanvragen bij de toonzaal of de fabrikant van de keukentoestellen.

 

Koken

Voor het koken van uw eten heeft u natuurlijk keuze uit verschillende keukentoestellen, zo kunt u uw eten koken op elektriciteit maar ook op gas. Toch is het zo dat koken op gas meestal de voorkeur krijgt. Toch is het zo dat koken op op een keramische kookplaat het beter doen dan op gas.

Ook is het veiliger om op een kookplaat te koken, dit komt door: pan-herkenning, restwarmte-indicatie, automatische vonkontsteking en het automatisch uitgaan van de plaat wanneer deze niet gebruikt wordt.

keukentoestellen gasfornuis   keukentoestellen Keramisch kookplaat

 

Dampkappen

Als u bezig bent met komen komen er allemaal stoffen vrij die opgevangen moeten worden als u de kooklucht niet door het hele huis wilt. Dat is de reden dat bijna elke keuken is voorzien van een dampkap. Je hebt dampkappen die voorzien zijn van een motor maar ook afzuigkappen die geen motor hebben. Bij dampkappen die een motor hebben is het belangrijk dat ze geluidloos zijn.

Het is belangrijk dan de dampkap wordt aangesloten op een afvoerpijp, dit om de stoffen uit te drijven en de schone lucht weer als vervanging binnen krijgen. Het is belangrijk dat de dampkap een groot bereik heeft, als de dampkap maar voor de helft over de kookplaat gaat, wordt niet alles opgenomen waardoor de dampkap weinig tot geen functie heeft.

Bij een open keuken nemen mensen vaak een dampkap die elektrisch is, dit om het geluid minimaal te houden. Omdat er dampkappen zijn die twee motoren bevatten, bestaan er nu ook modellen die met een bepaalde demping van het geluid zijn ontworpen.

Er zijn verschillende soorten en maten van dampkappen, de meest bekende dampkap is de schouw dampkap. Dit omdat deze aan de muur wordt gemonteerd en zo weinig ruimte inneemt. om de dampkap schoon en hygiënisch te houden dienen de filters met regelmaat schoongemaakt te worden.

keukentoestellen dampkap   keukentoestellen dampkap

 

Koelen en vriezen

Als u een koeltoestel gaat kopen moet u met bepaalde elementen rekening houden, dit zijn de inhoud, het aantal sterren van het vriesvermogen maar ook het energieverbruik! Dit wordt aangegeven door een energielabel net als bij een auto. Het energieverbruik wordt aangegeven door middel van een energielabel.

Daarnaast is het ook belangrijk om op te letten hoelang het zijn temperatuur blijf houden nadat de stroom is uitgevallen. Mocht namelijk de stroom uitvallen wanneer u niet aanwezig bent, dan kan het heel snel gaan met de voedingsmiddelen. Een toestel kunt u altijd verdelen in drie categorieën als het gaat om de inhoud.

Dit is klein, gemiddeld en groot. De kleine heeft een inhoud van 150 liter, de gemiddelde heeft een inhoud van 220 liter en de grote heeft een inhoud van 220 liter of meer. het hangt natuurlijk af van de gezinsgrootte welke bij u past. Voor één of twee personen is een kleine inhoud voldoende.

Maar heeft u een gezin van drie of vier personen dan zou u al moeten kijken naar een gemiddelde. Het vriesvermogen word zoals eerder vermeld aangegeven in sterren. één ster is een laag vermogen en vier sterren is een uitstekend vermogen. Als tip geven wij u me om een koeltoestel nooit naast een ander toestel te zetten dat warm wordt.

Dit geven wij u mee omdat door de hitte van een ander toestel het koeltoestel zijn vermogen niet kan halen. Er zijn een aantal verschillende koeltoestellen. dit zijn; Enkeldeur koelkasten, Dubbeldeur koelkast en koel-vriescombinatie.

keukentoestellen koelkast dubbel deur keukentoestellen enkel deur koelkast

 

Vaatwasser

Bij een vaatwasser zijn er drie belangrijke elementen van belang dat zijn energie, waterverbruik en geluidsniveau. Het verbruik van de energie is ingesteld op het resultaat van wassen en drogen. Het verbruik van water bij een zuinige vaatwasser is vergelijkbaar met een afwas die u thuis met de hand doet.

Een zeer zuinige vaatwasser gebruikt ongeveer zestien liter per afwas terwijl dat ten opzichte van een normaal exemplaar rond de 20 liter is. Dit geeft al aan hoe zuinig een zuinige vaatwasser is. Een vaatwasser maak over het algemeen redelijk veel geluid, echter is dit bij een geluidsloze vaatwasser maar rond de 44 db.

De vaat drogen gebeurd via een verwarmingselement of een ventilatiesysteem die droogt. Door de ventilatie wordt de vaat droog geblazen zonder dat het de vaat beschadigd of aantast.Op basis van hoe vol de vaatwasser is gepakt, wordt het aantal spoelfases op aangepast.

Dit doet de vaat zelf, door middel van sensoren zien hoeveel er in de vaatwasser zit en hoeveel water er verbruikt moet worden. Zo voorkomt u dat u te veel water verbruikt. Door een systeem dat in de gaten houd of er een kans op overstroming is, wordt de watertoevoer gelijk uitgeschakeld. Zo voorkomt de vaatwasser uit zichzelf dat u een overstroming krijgt.

keukentoestellen vaatwasser

 

Alvast inspiratie opdoen?

Ontvang gratis keukencatalogi thuis of bekijk de goedkoopste keukens.