Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Keukentrends 2021? Hou je altijd al van koken? Of was je tijdens de lockdown aangenaam verrast door de ontdekking dat er een echte keukenprinses/-prins in je schuilt? Koken kan je pas écht goed wanneer je goed uitgerust bent. En dan hebben we het niet enkel over potten en pannen.

Keukentrends 2021?

Ook je keuken zelf verdient aandacht. Met een staycation in zicht is het misschien een goed idee om dit jaar die exotische reis te vervangen door een nieuwe keuken.

Wat kost nu zo’n nieuwe keuken?

Wist je dat je zelf heel eenvoudig de prijs kunt laten berekenen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan? Dat kan heel makkelijk via deze keukencalculator.

Je duidt gewoon een aantal voorkeuren aan (nieuw of verbouwing, vorm, materiaal van kasten en werkblad, toestellen), je laat je gegevens achter en je krijgt een duidelijk beeld van wat die droomkeuken gaat kosten. Bij het aanklikken van je keuzes doe je ondertussen ook ideetjes op van alle mogelijkheden. Moet je zeker eens proberen!

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in keukenland? We zijn voorzienig en schotelen je hieronder de keukentrends 2021 voor.

De keuken als centrum van je huis

De laatste jaren zien we bij de keukentrends dat de nadruk méér en méér komt te liggen op een keuken waar je niet alleen kookt, maar ook leeft. En dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Ook al sta je zelf niet achter het fornuis, een keuken moet een plek zijn waar je graag vertoeft, niet enkel functioneel dus. De keuken wordt vaak ook de grootste ruimte in het huis met heel veel aandacht voor stijl, die dan dikwijls ook doorgetrokken wordt naar de andere ruimtes.

Keukentrends keuken centrum huis

Nood aan bergruimte

Bouwen is duur. Huizen worden kleiner qua oppervlakte. Daarom gaat er per beschikbare vierkante meter heel veel aandacht naar de broodnodige opbergruimte. En dat merk je ook in de keukentrends. Kasten worden XL, lades zijn breed, alle mogelijke hoekjes worden benut, ook legplanken worden geïntegreerd om het geheel persoonlijker en huiselijker te maken. Vaak is er ook een bijkeuken waar wasmachine, droogkast, diepvries en eventueel een tweede koelkast een plaatsje vinden.

Van gas naar inductie met esthetische aandacht voor de dampkap

Nederland wil aardgas weg, in Vlaanderen loopt het nog niet zo’n vaart. Toch zien we ook hier een verschuiving van koken op gas naar koken op inductie. Het traditionele gasfornuis behoudt zijn status, maar velen ontdekken ook het gebruiksgemak van een inductiekookplaat.

Een klassieke dampkap is niet echt een streling voor het oog. Daarom wordt steeds vaker gelet op het design ervan. Je kan kiezen voor erg stijlvolle modellen met verlichting. Of ga voor een afzuigsysteem dat geïntegreerd is in je inductiekookplaat.

De kracht van zwarte keukens

De keukentrends tonen een duidelijke verschuiving van wit naar zwart. Een zwarte keuken straalt luxe en klasse uit en is perfect combineerbaar met verschillende stijlen van interieur. In een zwarte keuken zijn niet enkel de kasten zwart, er is ook een overgang merkbaar naar zwarte toestellen. Vaak wordt gekozen voor het werkblad als eyecatcher. (Donker) marmer komt meer en meer voor. Ook keukenkranen en spoelbakken evolueren mee. In de toekomst is niet langer rvs overheersend, maar zien we steeds meer zwarte, gouden of koperen exemplaren. En als je dan toch een nieuwe kraan koopt, is het handig om een model te nemen dat ook onmiddellijk kokend of bruisend water voorziet.

Foto’s: Keukens De Abdij

Ook zo’n prachtige keuken? Ontwerp mijn droomkeuken! Makkelijk, snel, verbluffend..

Duurzaam leven

In een tijd waarin veel aandacht gaat naar het milieu, kan een keuken niet achterblijven. In dit decennium gaan we terug leven volgens de natuur. Ook in keukens zien we veel natuurlijke materialen zoals hout, steen en marmer opduiken. Dit geeft een luxueuze en warme uitstraling aan je keuken. Wie milieubewust wil leven, denkt daarbij ook aan zijn keuken. Hoe gezellig is het niet om echt thuis te komen in je keuken. Natuurlijke materialen die hier en daar ondersteund worden door zachte kleuraccenten zorgen voor een sfeervol geheel.

Een slimme keuken

Je toestellen bedienen via een app? Het is geen toekomstmuziek meer. Je kan hier natuurlijk in overdrijven, maar slimme keukentoestellen die een positieve bijdrage leveren aan je keukenervaring kan je maar beter integreren nu je toch bouwt of verbouwt. Enkele voorbeelden? Het voorverwarmen van je oven terwijl je onderweg bent naar huis of een koelkast die onthoudt welke producten opgebruikt zijn. Er komen steeds maar technologieën bij en dit vertaalt zich ook naar de keuken. Connectiviteit, het is een modewoord geworden. Er bestaan bijvoorbeeld systemen om je oven te koppelen aan de verlichting in de woonkamer, zodat het licht knippert wanneer het kookprogramma rond is of mogelijkheden om toestellen via spraak te bedienen.

Tot slot

De keuken van de toekomst heeft alles in huis om het nuttige aan het aangename te koppelen. Functionaliteit door digitalisering enerzijds en duurzaamheid, gezelligheid en oog voor natuurlijke materialen en kleuren anderzijds gaan perfect hand in hand. Tijd om je keuze te maken en te laten berekenen hoeveel die droomkeuken van jou kost. Dat wordt puur genieten!

Keuken inspiratie opdoen?

Keukentrends 2021 ook echt zien? Ontvang deze gratis keukenmagazinesFoto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!