Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Design keukens? Bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Een design keuken is een populaire keuken die tegenwoordig door veel keukenzoekers word uitgekozen. Een design keuken is een keuken met een uniek karakter. We hebben alle informatie over een design keuken voor u op een rijtje gezet.

Gratis keukencatalogi?

Vol met inspiratie, tips en kortingsbonnen. Onze keukencatalogi is geheel gratis en helpt u een stap verder in de goede richting. Ontvang hier gratis keukenbrochures met design keukens.

Toch meer benieuwd welke keukens gewoon het goedkoopst zijn? Bekijk dan hier direct de goedkoopste design keukens.

Design keukens

Wat is een design keuken? Een design keuken is een stijlvolle keuken met een gewaagde uitstraling. De keuken heeft vaak strakke lijnen. Ronde vormen komen nauwelijks voor.

Een design keuken heeft vooral luxe materialen en luxe keukenapparatuur. Bij een design keuken hoort ook het nieuwste apparatuur en snufjes voor in de keuken, dat geeft jou keuken weer wat extra luxe.

 

Keuken tekenen 3D

Je moderne keuken zelf ontwerpen? Zonder download – direct met dit mooie 3D programma

Teken je keuken online
 

 

Materialen en kleuren in een design keuken

design keuken

Niet alleen hoogglans fronten en natuurstenen werkbladen worden verwerkt in een design keuken. Natuurlijke materialen en metalen worden steeds meer gebruikt om de keuken die unieke uitstraling te geven waar een design keuken om bekend staat.

Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruikt gemaakt van duurzaam materiaal. Zoals RVS samen met massief hout, of glas wat ook mee helpt met de unieke uitstraling.

Qua kleur zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Vaak zien we gebruik van zachte kleuren. Maar dat wil niet zeggen dat gebruik van hardere kleuren is uitgesloten.

Er worden veel eigentijdse kleuren gebruikt zoals wit, grijs en donkergrijs, maar ook veel trendy kleuren zoals donkergeel of turquoise.

Apparaten in een design keuken

Bij een design keuken wordt gebruikgemaakt van de nieuwste apparatuur.

De term design keuken schrikt mensen vaak af omdat men denkt aan een onbetaalbare keuken.

De hoge prijs komt mede door de apparatuur. Maar dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Er zijn ook goedkopere merken die de nieuwste apparatuur aanbieden voor een lagere prijs.

Bij de nieuwste apparatuur moet u vooral denken aan een vaatwasser met een eco-programma, een combi-oven met stoomfunctie of een koelkast met meerdere koelvakken. En doordat de consument steeds meer eisen gaat stellen heeft u genoeg keuze tussen de merken.

Nu heeft u zelf in de hand hoe duur u uw keuken wilt maken!

 

Een greeploze design keuken

design keukensDesign keukens zijn vaak greeploos. Door te kiezen voor greeploze handvatten lijkt uw keuken meer een deel van uw huis in plaats van een aparte ruimte.

Een greeploze keuken lijkt vaak groter, waardoor het lijkt alsof u veel meer ruimte hebt.

Dankzij deze optische ruimte lopen woonruimtes moeiteloos in elkaar over. Naast de mooie uitstraling is het ook nog is handig schoon te maken. Een win-win situatie toch?

Moet een design keuken altijd duur zijn?

Nee! Hoe komt het dat een design keuken word gelabeld als onbetaalbaar? Eerder daags was een design keuken een exclusieve keuken die bestond uit exclusieve merken. Dus betaalde je voor het feit dat het een merk was en dat het exclusief was.

Dat was normaal en dat deed u gewoon want andere merken waren er niet of dat was niet van toepassing. Mensen waren dus bereid om meer te betalen voor zo’n keuken.

Gelukkig kunt u tegenwoordig bij de meeste keukenzaken zelf een keuze maken als het gaat om het merk waar uw keuken uit bestaat.

Ook het materiaal was meestal een dure aankoop. Nu zijn er ook duurzame of goedkopere materialen waar uzelf ook uit kunt kiezen.

Dankzij deze keuzes die u nu kan maken hoeft een design keuken niet onbetaalbaar te zijn. De prijs ligt in uw handen.

 

Een Italiaanse design keuken

Italiaanse design keuken

Een Italiaanse design keuken? Wat is dat nou precies. We hebben het hier niet over een klassieke keuken met een grote steenoven voor de pizza´s.

Italiaanse design keukens staan bekend om hun lichte en strakke afwerking. De indeling van de keuken is gebaseerd op de werkzaamheden die verricht moeten worden. Maar de keuken is niet alleen bedoeld om in te koken.

Het moet ook een ruimte zijn waar u als familie of vrienden samen kan zijn. Een Italiaanse keuken is meestal voorzien van moderne eersteklas keukenapparatuur.

De prijs van een Italiaanse design keuken? Deze bepaal je zelf. Je kan kiezen voor een keuken in een Italiaanse stijl in combinatie met goedkopere apparatuur. Voor een Italiaanse keuken dient er wel rekening gehouden te worden met een prijs tussen de €12.000 tot €20.000.

De prijs van een echte Italiaanse design keuken is vrij hoog. Hiervoor moet wel rekening gehouden worden met een budget van boven de €30.000.

 

 Foto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!