Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Dovy Keukens: een naam die goed bekt en wereldberoemd is in België. En dat hebben we te danken aan Donald Muylle. Lees je even mee wat deze keukenproducent jou allemaal te bieden heeft?

Dovy Keukens: van lokale meubelmaker tot keukengigant

De concurrentie in keukenland is bikkelhard. Dovy Keukens, marktleider in België na Ikea, positioneert zich op de markt door de klemtoon te leggen op kwalitatieve keukens, maatwerk, productie in eigen land en service via een directe band tussen klant en fabrikant.

Enkele cijfertjes: Dovy verkoopt een kleine 5000 keukens per jaar, heeft zo’n 400 werknemers en een fabriek in Roeselare met een oppervlakte van 44 000 vierkante meter.

Dovy is vooral bekend door de reclamespots, met Donald Muylle als hoofdacteur. Hierin speelt het bedrijf zijn troeven uit op een eenvoudige, maar o zo doeltreffende manier.

Dovy is heel klein begonnen. Donald Muylle startte in 1980 samen met zijn vrouw Yvette met het bouwen van een eigen keuken in een schuur vlakbij zijn woonplaats. De bedrijfsnaam is trouwens gevormd door de eerste twee letters van Donald en Yvette (bij haar in omgekeerde volgorde om de naam te doen klinken) samen te voegen.

Al snel kwam de vraag van vrienden en familie om voor hen hetzelfde te doen. De bedrijfsvisie was toen al van toepassing: hoge kwaliteit, maatwerk, service. Al snel kwam er nood aan een eerste toonzaal, waar de eerste greeploze keuken een unicum was.

Het bedrijf groeide als kool – met zelfs een eigen natuursteenafdeling – en is nog steeds aan een opmars bezig. “Méér dan 40 jaar vakmanschap” straalt vertrouwen uit. Dovy beschikt over een machinepark dat tot de meest geavanceerde van België behoort.

De kostprijs van je keuken berekenen

Wil je snel weten hoeveel je droomkeuken kost? Bij Dovy kan dat door een keukenofferte te vragen. Maar je hoeft zolang niet te wachten. Wil je snel een idee hebben? Start dan de calculator.

Klik hier om de prijs van je droomkeuken te berekenen.

Momenteel geeft Donald Muylle stilaan de fakkel door aan zijn zonen. Hij blijft echter het gezicht van het bedrijf, staat in voor de communicatie en blijft strategisch en financieel meedenken. Aan rustig thuis in de zetel zitten denkt hij nog lang niet.

Zoon Mario is verantwoordelijk voor sales en marketing, terwijl zoon Christ zich bezighoudt met productie en plaatsing. En zo blijft alles binnen de familie.

Dovy Keukens kwaliteit om u tegen te zeggen

Soorten keukens

Bij Dovy kan je kiezen voor een landelijke keuken of een moderne keuken. Of waarom niet een landelijke keuken met een moderne toets?

Je eigen keuken online tekenen in 5 minuten?

Wil je zelf een ontwerp maken en je keuken uittekenen in 3D vooraleer je een offerte laat opmaken? Bij Dovy kan het niet. Maar niet getreurd. Er bestaat een uniek ontwerpprogramma dat heel eenvoudig in gebruik is en zonder lastige download. Via keukens de Abdij:

Start hier de keukenplanner.

Landelijke keukens

Een eiken keuken is en blijft een tijdloze klassieker en zorgt voor een landelijk en rustiek authentiek gevoel. Kies voor fineer eik of massieve eik, eik die geborsteld of gebeitst is. Vervolledig je keuken met gezellige nissen en vitrinekasten.

Wek de cottagesfeer op met een keuken met kroonlijst. Leg accenten met een klassiek kookfornuis, de vorm van de dampkap of een buffetkast. Versterk het landelijke effect met schelpvormige handgrepen en via het werkblad. Dovy heeft eveneens een greeploze keuken die landelijke charme uitstraalt.

Landelijk is zeker geen synoniem van ouderwets. Een landelijke keuken kan wit of zandkleurig zijn of een houtkleur hebben. Maar evengoed heeft Dovy prachtige mat gelakte groene en antracietkleurige landelijke keukens. Er is zelfs een uniek met de hand geschilderd model.

Moderne keukens

Eerder fan van een moderne keuken? Dan vind je bij Dovy zeker je ding. In wit, zwart of een kleur tussenin. Een moderne keuken kan strak greeploos zijn of voorzien zijn van moderne handgrepen.

Dovy heeft in zijn aanbod veel moderne keukens in al dan niet blinkend laminaat. Maar ook fineer eik behoort tot de mogelijkheden. Glazen deurfronten zorgen voor een catchy geheel.

Een moderne keuken kan met of zonder kookeiland. De dampkap kan geïntegreerd worden in het kookvuur. Wist je dat Dovy zelfs een laminaatkeuken met print heeft om een betonlook te imiteren?

Kastdeuren

Bij Dovy kunnen de keukens tegen een stootje. Elke kastdeur is verstevigd met een laminaatlaag. Ben je geen fan van het donkere lijntje, dan kan je kiezen voor kerngekleurd frontlaminaat, al dan niet blinkend.

Keukens in glas vormen een nieuwe trend in 2021. Ook voor de kastdeuren is glas mogelijk. Dit wordt gemonteerd op een aluminium kader. Naast glas kan de kastdeur ook bestaan uit mat lak of hoogglanslak. Dovy heeft een eigen lakafdeling die je een perfect product aflevert.

De kastdeuren kunnen eveneens bestaan uit fineerhout (een laagje echt hout op een meubelplaat) of volledig massief hout.

Dovy denkt ook steeds praktisch. Daarom zijn er kastdeuren met deurrekken voor een kolomkast. Door een binnenafwerking in stevig laminaat is er geen enkel probleem voor het extra gewicht.

Voor wie klein behuisd is, heeft Dovy de ideale oplossing: kastdeuren die zijwaarts opengaan. Je trekt ze iets naar voor en schuift ze dan gewoon opzij. Handig toch?

Werkbladen

Het werkblad vormt een essentieel onderdeel van je keuken. Het bepaalt mee de look van je keuken en wordt dagelijks gebruikt. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken. Informeer je dus goed vooraf volgens jouw behoeften en eisen. Dovy Keukens prijzen verschillen nogal naargelang het soort werkblad.

Laminaat of volkern (nog beter bestand tegen slijtage) voor makkelijk onderhoud? Inox voor een industriële look? Graniet of blauwe hardsteen voor een natuurlijke uitstraling of keramiek voor een koele look? Of ga je voor composiet? Bij Dovy is de keuze enorm.

Toestellen

Dovy Keukens kwaliteit vind je ook terug in de toestellen die Dovy aanbiedt. Met eveneens oog voor energiezuinigheid.

Fan van een gasfornuis? Of liever een vitrokeramische kookplaat of koken op inductie? Bij Dovy vind je het allemaal.

Dovy verdeelt de meeste merken qua ovens en microgolfovens. De mogelijkheden zijn legio. Je kan je oven ergonomisch laten inbouwen of kiezen voor een fornuis waarbij je oven onder je kookplaat zit.

Ook koelkasten heb je in alle soorten en groottes. Ingebouwd, losstaand, Amerikaans model, … aan jou de keuze.

Om ideaal te kunnen koken heb je ook de perfecte afzuigkap nodig. Dovy heeft voor jou steeds het passende model. De keuze hangt ook af van de plaats die je beschikbaar hebt. Geen luchtafvoer naar buiten? Geen enkel probleem: Dovy stelt je in dit geval een dampkap met recirculatie voor.

De meeste mensen kiezen ook voor een vaatwasser. Er bestaan tegenwoordig heel wat slimme toestellen die je het leven makkelijk en comfortabel maken door hun perfecte ergonomie. Al gehoord van een verhoogde vaatwasser? Op die manier hoef je nooit meer door de knieën en kan je de ruimte eronder benutten met een lade voor zaken die je minder vaak nodig hebt.

Op vlak van toestellen scoren Dovy Keukens prijzen goed wanneer je de prijs vergelijkt met de kwaliteit die je ervoor krijgt.

Werkwijze: van droom tot realiteit

Hoe gaat de aankoop van je droomkeuken bij Dovy in zijn werk? We zetten de verschillende stappen voor jou op een rijtje.

Hoe begin je daaraan, aan zo’n keukenavontuur? Vooraleer je naar een producent toestapt, zijn er vele mogelijkheden om je vooraf te informeren en inspiratie op te doen. Dovy heeft een gedetailleerde website. Je kan ook een gratis magazine aanvragen of je inschrijven op de nieuwsbrief. Opgelet: deze twee laatste zijn niet zo anoniem. Dovy vraagt je persoonlijke gegevens eerst op.

Wil je een stapje verdergaan dan een folder of catalogus, dan kan je opteren voor een afspraak, die je ook online kan regelen. Dovy geeft jou pas een offerte wanneer één van de medewerkers je gezien heeft in een toonzaal of bij jou thuis. Eigenlijk is een offerte dus een verkapte afspraak.

Bij dit eerste vrijblijvende contact kan je al je wensen kwijt en tekent een medewerker je droomkeuken uit in 3D. Tevreden? Dan zet je je handtekening en kan de samenwerking starten.

Productie van je keuken

Vooraleer de keuken in productie gaat, komt een consultant bij je thuis om de exacte maten op te meten en de technische voorzieningen te bekijken. Dit is uniek en ideaal, want zo word je behoed voor valkuilen.

Na het finaliseren van de computerplannen gaat je keuken in productie van a tot z in de fabriek in Roeselare.

Na onderlinge afspraak komt Dovy je keuken plaatsen en afwerken zoals afgesproken. Nu kan je eigen keukenavontuur pas echt starten. Dovy biedt je een levenslange service.

De adviseurs van Dovy zijn intern goed opgeleid, zowel qua productkennis als qua verkoopstechnieken. Het zijn zeker geen gladde jongens. De zaak lijkt niet commercieel, mede door de vertrouwensband die Donald Muylle creëert met zijn eigen video’s, maar is het uiteraard wel.

Dovy keukens advies

Dovy keukens – wil je de toonzaal in? Het advies is altijd vrijblijvend, tot je een handtekening zet. Er zijn enorm veel keukenmodellen te vinden, waardoor je bij Dovy zeker kunt slagen voor je nieuwe keuken.

Belofte maakt schuld

Dovy belooft veel aan de klant en heeft zijn beloftes samengevat in een soort garantielabel “De 9 Dovy-beloftes”. Laten we ze één voor één bekijken.

Vrijblijvend advies aan huis

Een medewerker komt – indien je dit wil – ook aan huis voor gratis advies, reeds vooraleer je een offerte tekent. Hij bekijkt de mogelijkheden van je ruimte, doet opmetingen en bekijkt zelfs de technische voorzieningen, allemaal met als doel alles te doen kloppen tot in het kleinste detail.

Gratis ontwerp

De plannen voor je droomkeuken zet Dovy gratis om in een fotorealistisch keukenontwerp in 3D. Enkel wanneer je 100% tevreden bent, zet je je handtekening. Ook ontvang je een e-mail met link naar het ontwerp, zodat je thuis rustig de tijd kunt nemen om alles grondig te bekijken. Zo besef je pas echt hoe uniek jouw keuken werkelijk is.

Dovy keuken ontwerpen

 

Je eigen keuken ontwerpen in 3D?

Zonder lastige download – je nieuwe keuken in 5 minuten:  Klik hier voor de keukenplanner

 

 

Prijs bij bestelling 2 jaar vast

Dovy garandeert dat je offerte 2 jaar geldig blijft tegen dezelfde prijs. Zo hoef je je geen zorgen te maken wanneer je nieuwbouw of renovatie vertraging oploopt en je de plaatsing van je nieuwe keuken wat moet uitstellen.

Geen voorschot

Ze zijn dun bezaaid, de (keuken)fabrikanten die geen voorschot vragen bij het tekenen van de offerte. Dovy is er één van. Je betaalt niets bij de bestelling van je droomkeuken. Pas wanneer de plaatsing concreet vorm krijgt, betaal je uiterlijk 10 dagen vooraf 70% van het totaalbedrag. De resterende 30% betaal je na het plaatsen en opleveren.

Oerdegelijke kwaliteit

Dovy gebruikt voor alle onderdelen de allerbeste kwaliteit voor het grootste gebruiksgemak. Alles begint bij een stevige sokkel als basis. Voor de panelen gebruikt Dovy de hoogst mogelijke densiteit. De wanden, planken, bodems en deuren hebben een degelijke dikte, de scharnieren zijn top. Alles wordt verstevigd met kleurvast laminaat van 0,8 mm dik, glanzend langs de binnenkant.

Belgisch fabricaat

Het volledige productieproces verloopt in eigen beheer door professionele vaklui, zonder tussenpersonen. Zo kan elke stap van het proces beantwoorden aan strenge selectiecriteria.

Altijd op maat gemaakt en dus uniek

Jouw uiteindelijke keuken is bij Dovy een vertaling van je eigen wensen. Denk daarbij niet enkel aan stijlen, afmetingen en kleuren, maar ook aan functionaliteit en ergonomie.

10 jaar garantie

Dovy gaat prat op kwaliteit. Daarom krijg je 10 jaar garantie op je keukenmeubelen. En die waarborg is écht: geen uurloon, leverings-, verplaatsings- of dervingskosten te betalen. En daar stopt het niet: op bepaalde keukentoestellen krijg je 5 jaar garantie in plaats van de gebruikelijke 2 jaar.

Levenslange service

Een vraag over het onderhoud van je kraan of spoelbak? Een vlek op je werkblad? Een probleempje met je keukendeuren? Welke vragen je ook hebt, Dovy staat levenslang tot je dienst met raad en daad.

Wij maken uw keuken

De bijna 70-jarige Donald Muylle is zonder twijfel de bekendste keukenbouwer van België. En dit komt door zijn reclamespots, die stilletjesaan tot het Vlaams cultureel erfgoed beginnen te behoren. Je mag ze gerust legendarisch noemen. De idee erachter is dat Donald Muylle zich rechtstreeks tot zijn klanten wou richten en hen zelf wou uitleggen hoe goed zijn keukens wel zijn.

Zo maakte hij in 2009 zijn televisiedebuut met een zelf ingesproken reclame in sappig West-Vlaams, waarin hij de hoofdrol speelt. En daar bleef het niet bij. Regelmatig zie je hem opduiken – ondertussen ook met zijn familieleden – en steeds is er een grote herkenbaarheid die de spotjes doet aanslaan.

Alles is ambachtelijk gemaakt. Dat weerspiegelt het best hoe Muylle is: meer de technische man dan de commerciële. Scoren doet de reclame dus niet zozeer op originaliteit, wel op vertrouwen en eerlijkheid.

Donald Muylle richt zich direct tot zijn klant en denkt en voelt zoals die klant. Hij schrijft telkens zelf het script, samen met zijn zonen. Daardoor is er een hoge authenticiteitswaarde en vertrouwen in het merk.

Groei

Dat de impact groot is, dat weet ondertussen het kleinste kind. Op 10 jaar tijd is de omzet van Dovy Keukens verdubbeld. Mensen hebben vertrouwen in Dovy Keukens kwaliteit.

Toen in 2013 de eerste Waalse winkel geopend werd, was er nood aan een Franstalige reclameversie. Ook dat werd een succes. Donald Muylle komt bij de Walen misschien zelfs nog sympathieker over. Ze horen overduidelijk dat hij niet één van hen is, maar ze appreciëren des te meer zijn durf.

Dat er al eens gelachen wordt met de man in kwestie en dat er her en der parodieën opduiken, nemen ze er bij Dovy Keukens wellicht graag bij, want zowel het origineel als de namaak werken dodelijk efficiënt.

Dovy keukens kwaliteit

Dovy staat voor kwaliteit. Deze kwaliteit zien we terug in de garantievoorwaarden.

Dovy Keukens toonzalen

Dovy groeit als kool. Het bedrijf opende in juni 2020 reeds zijn 30ste toonzaal en ziet nog veel expansiemogelijkheden onder de taalgrens. Bedoeling is om naar 100 miljoen euro te gaan in 2021. Weetje: de toonzalen zijn altijd open op zondag. Een overzicht van waar je terechtkunt.

Vlaanderen

  • West-Vlaanderen: Brugge, Ieper, Oostende, Roeselare, Waregem
  • Oost-Vlaanderen; Aalst, Dendermonde, Geraardsbergen, Maldegem, Oostakker (bij Gent), Sint-Niklaas, Oudenaarde
  • Antwerpen: Mechelen, Schoten (pop-up), Turnhout
  • Limburg: Maasmechelen, Ham, Hasselt
  • Vlaams-Brabant: Grimbergen, Herent (bij Leuven), Sint-Genesius-Rode, Tienen

Wallonië

  • Waals-Brabant: Waver
  • Henegouwen: Doornik, Gosselies, Gerpinnes
  • Luik: Awans (bij Luik), Verviers
  • Namen: Naninne
  • Luxemburg: Marche-en-Famenne, Libramont

Dovy Keukens prijzen

Dovy dweept ermee goedkoper te zijn dan zijn concurrenten doordat het bedrijf een fabriek in België heeft en alles in eigen beheer doet. Tussenpersonen worden op die manier uitgeschakeld.

Het is echter niet omdat Dovy door zijn schitterende reclamecampagnes zo populair is, dat Dovy automatisch ook de goedkoopste is. Dovy Keukens prijzen kunnen evengoed de hoogte ingaan, zelfs al staat de fabriek in België en hoeft men geen beroep te doen op tussenpersonen.

Laat je dus niet misleiden door wat men je voorhoudt op radio of tv. Kijk uit je doppen en vergelijk verschillende keukenaanbieders om te ontdekken of de “skerpe” prijzen van Donald Muylle echt zo scherp zijn.

Dovy Keukens actie

In tegenstelling tot Ikea, dat werkt met vaste nettoprijzen, valt er bij Dovy altijd wel iets van promo te rapen. Kijk op dovykeukens.be voor meer info.

Net als bij de concurrenten in de bouwsector is Batibouw de periode bij uitstek om kortingen te scoren. Dovy doet hier graag aan mee. Het is het ideale moment om nieuwe keukenmodellen te lanceren en de klanten te verwennen met promoties.

Dovy Keukens actie is er trouwens niet enkel tijdens Batibouw (dat door corona een onzekere toekomst heeft). Het hele jaar door zwaait Dovy met interessante aanbiedingen, waardoor je keuken finaal zo ongeveer 20 procent korting oplevert.

Een recente actie was bijvoorbeeld het gratis aanbieden van 5 keukentoestellen ter waarde van 4000 euro. Wie durft nee te zeggen tegen een gratis koelkast, oven, microgolf, vaatwas en inductiekookplaat? Tip: vergeet zeker de kleine lettertjes niet te lezen.

De septemberactie 2020 staat volledig in het teken van het 40-jarig bestaan van Dovy. Donald Muylle prijkt op een feestelijke foto samen met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen. Voor de klanten is het ook feest. Er zijn verjaardagscondities met 20% korting op kasten, werkblad en keukentoestellen met daarbovenop een gratis Demeyere pottenset.

Dovy Keuken toonzaalmodellen

Zoals in de meeste andere meubelzaken, levert het heel wat voordeel op om te kiezen voor een model dat opgesteld staat in één van de Dovy Keukens toonzalen. Je koopt wat je ziet. Je krijgt een duidelijk beeld van het geheel en het is voordelig. Je kunt het vergelijken met outlet.

Nadeel hier is wel dat je niets kan wijzigen aan de opstelling. De keuken is bovendien al eens geplaatst en kan ook beschadigd zijn door de vele bezoekers.

Kijk op de site of informeer in één van de filialen of er Dovy Keuken toonzaalmodellen beschikbaar zijn als het dat is wat je wil. Het gebeurt wel regelmatig dat Dovy uitverkoop houdt. Dovy Keukens prijzen worden zo heel interessant.

Bedrijfsbezoek

Doorheen het jaar stelt Dovy zijn fabriek open voor bezoekers. Je kan er als school of vereniging of als individuele bezoeker terecht om een kijkje te nemen achter de schermen. Dovy heeft niets te verbergen. Je kan met je eigen ogen vaststellen hoe Dovy Keukens kwaliteit eruitziet. In het kader van COVID-19 zijn bedrijfsbezoeken momenteel wel opgeschort.

Ervaringen van klanten

Wat vinden klanten van hun keuken die ze bij Dovy kochten? Op het internet circuleren reviews waarin klanten hun ervaringen delen. We plukken er enkele ideeën uit.

Er zijn heel wat positieve ervaringen te bespeuren, dat zeker. Het adjectief mooi scoort hoog en het maatwerk wordt erg op prijs gesteld door de klant. De klant kan vlot terecht met vragen bij de dienst na verkoop. De medewerkers zijn vriendelijk. Er wordt geluisterd naar de wensen van de klant.

Helaas lijkt niet alles koek en ei te zijn. Wanneer je er de recente reviews op naleest, dan komen ook heel wat nare ervaringen naar boven.

Foutieve afmetingen, woekerprijzen, beschadigingen, verkeerde informatie, aandringen om de dag zelf te tekenen, gebrek aan vakmanschap bij installatie, promo plots niet meer geldig … allen passeren ze de revue.

Conclusie

Als eindconclusie kunnen we stellen dat Dovy een familiebedrijf is om trots op te zijn. Het vervaardigt kwaliteitsvolle keukens in zijn eigen fabriek in België (Roeselare). De Dovy Keukens kwaliteit staat hoog aangeschreven.

Dovy of DSM? Dovy of Ixina? Beide alternatieven zijn ons inziens zeker het overwegen waard. DSM en Ixina bieden kwaliteitsvolle keukens aan van gekende oerdegelijke Duitse makelij.

Vergelijken is op dit vlak moeilijk. Wat jouw beste koop is, zal afhangen van de prijs die je krijgt. Is een Dovy Keuken duur? Gemiddeld kan je stellen dat Dovy tot het segment behoort dat wat prijziger is.

Toch best eens gluren bij de buren en je niet onmiddellijk laten inpalmen door het charisma van Donald Muylle.

 Foto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!