Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Een slimme keuken? Welke apparaten horen er allemaal bij een slimme keuken? En welke functies hebben deze apparaten precies?

Een slimme keuken wat houdt dat nou precies in? Een bericht krijgen van de vaatwasser als deze klaar is, een melding van de koelkast wat je nog moet kopen en ga zo maar door. De technologie wordt natuurlijk steeds weer een stukje beter en dit kan ook in de keuken worden toegepast. Doordat alles telkens beter ontwikkelt wordt de apparatuur steeds makkelijker te gebruiken. Ook worden de apparaten een stuk stiller, zodat je er geen last meer van hebt.

Foto’s: Keukens De Abdij

Ook zo’n prachtige keuken? 🠒 Ontwerp mijn droomkeuken! Makkelijk, snel, verbluffend.

Een slimme koelkast in je slimme keuken

Er zijn al meerdere koelkasten die verschillende erg handige functies hebben. Zo kan je koelkast je zelfs een advies geven over je dieet. Ook kunnen ze de temperatuur van de boodschappen opmeten en op basis daarvan de temperatuur aanpassen. De koelkasten die je dieet kunnen bepalen kunnen zelfs gerechten maken op basis van de producten in de koelkast.

Wil je nog meer weten?

Kijk dan eens in onze gratis keukenmagazines.

Een vaatwasser met de nieuwste technieken

Er zijn al vaatwassers die kunnen zien hoeveel glazen en borden enzovoort er in de vaatwasser zitten en ook hoe vies alles is. Zo zie je maar dat ook de vaatwassers zich erg goed ontwikkelen. Vaatwassers kunnen kijken hoeveel vaat er in zit en op basis hiervan het best bijpassende programma kiezen en aanzetten. Ook wordt er op bijvoorbeeld water bespaard, dus je bent ook nog goed bezig voor de waterrekening.

Een keuken met slimme apparatuur

Ovens worden ook steeds slimmer

Er worden ovens verwacht die je vanaf andere plekken kan besturen, bijvoorbeeld vanaf je werk. Dit zal naar schatting nog ongeveer 5 jaar duren. Je kan voordat je het huis uit gaat al iets klaar zetten in de oven. Als je dan naar huis gaat kan je de oven al vast aanzetten. Zo kun je nog even afmaken waar je mee bezig bent en als je dan thuis komt kan je meteen gaan eten.

Waterkokers en koffiezetapparaat via de mobiel bestuurbaar

Je kan via een app op je telefoon het koffiezetapparaat al aanzetten terwijl je nog rustig in bed ligt. Er zijn zelfs al apparaten die die precies weten hoeveel cupjes er nog in zitten en ook aangeven als die bijna op zijn.

Er is nog 1 ander koffiezetapparaat de Siemens Connect, deze is het best ontwikkeld. Je kan 2 boonsoorten in het apparaat doen en op basis daarvan 10 verschillende koffierecepten instellen in je apparaat. Je hebt dan de mogelijkheid 2 kopjes tegelijk te zetten.

Ook zijn er waterkokers die je vanuit je bed al aan kan zetten, zodat de thee klaar is als je beneden komt. Je kan zelf de temperatuur bepalen van je kopje thee. Dit zijn handige apparaten voor in je slimme keuken.

Welke merken zijn al ver met slimme apparaten?

Er zijn al erg veel merken aan de gang om slimme apparaten te produceren. Zoals afzuigkappen en kranen. Bijvoorbeeld de kranen van Quooker. De Cube is een erg goed voorbeeld, dit is een alles-in-1 kraan met vele functies in 1 kraan.

Je hebt ook nog afzuigkappen van bepaalde merken, zoals Bora en ATAG. De reden dat mensen de keuze maken voor afzuigkappen van deze merken is dat ze een mooie strakke keuken willen. De combinatie wordt vaak gemaakt met een kookplaat van het merk AEG bijvoorbeeld.

Categorieën: UncategorizedFoto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!