Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Wil je meer ruimte in je keuken? Er zijn meerdere manieren hoe je dit voor elkaar kan krijgen. Lees verder en kijk naar de handige tips.

Er zijn vele dingen die je nodig hebt in de keuken. Bijvoorbeeld een broodrooster, koffiezetapparaat of een waterkoker. Je hebt hierdoor een stuk minder werkruimte, omdat er heel wat apparaten op je aanrechtblad staan.

Ook zorgt dit ervoor dat het aanrecht er niet echt netjes uitziet. Je hebt al deze apparaten natuurlijk wel nodig en kan ze niet zo maar wegdoen. Hier volgen wat tips om te zorgen dat je genoeg ruimte hebt in de keuken.

Foto’s: Keukens De Abdij

Ook zo’n prachtige keuken? 🠒 Ontwerp mijn droomkeuken! Makkelijk, snel, verbluffend.

Een kastenwand in de keuken

Een kastenwand kan een perfecte keuze zijn om wat extra ruimte te creëren in de keuken. Als je een keukeneiland hebt past dit heel goed, ook als je een vrije wand hebt kan dit mooi in de keuken. Je hebt eigenlijk gewoon een erg grote kast die voor de wand in de keuken wordt geplaatst. Met deze wand krijg je er erg veel extra ruimte bij.

Je kan een paar delen van de kast zonder deuren doen, zodat je daar bijvoorbeeld het koffiezetapparaat neer kan zetten. Naast dat kan je meerdere vakken met deuren doen, waar je dan de rest van je spullen neer zet. Éen tip: plaats de apparaten die je het meeste nodig hebt op ooghoogte, zodat je niet te vaak hoeft te bukken.

Weet je nog niet zeker wat je wil gaan doen?

Kijk dan eens in onze gratis keuken magazines.

Zorg voor apparaten met meerdere functies in 1

Er zijn bepaalde apparaten die je kan combineren, op deze manier heb je 1 apparaat in je keuken staan, maar heeft het meerdere functies. Hier kan je makkelijk ruimte mee besparen in de keuken. Denk bijvoorbeeld eens aan een oven met de functie van een magnetron er bij in. Zo heb je maar 1 oven in de keuken en niet ook nog eens een magnetron er naast.

Hoe creëer je extra ruimte in de keuken

Een ander apparaat die niet per se meer op het aanrecht hoeft te staan is de waterkoker. Tegenwoordig is er namelijk de kokend waterkraan die hetzelfde kan als een waterkoker. Ook een afzuigkap hoeft niet meer zo groot te zijn, maar kan worden ingebouwd. Als je dit doet lijkt het of er weer meer ruimte beschikbaar is in de keuken.

Een nis

Je kan makkelijk ruimte creëren voor een nis en het is een handige manier om wat extra ruimte te krijgen in de keuken. Je kan planken plaatsen in de nis en daar al spullen op opbergen. Naast dat het handig is om spullen in op te bergen ziet een nis er ook nog mooi uit voor het design van de keuken. Je kan er iets moois in zetten wat zorgt voor sfeer aangezien de nis open is.

Een plank boven de gootsteen voor extra ruimte

Als je na de 3 vorige tips nog steeds extra ruimte nodig hebt om dingen neer te kunnen zetten, kan je een plank boven de gootsteen plaatsen. Je legt de plank eigenlijk gewoon over de gootsteen heen zodat er een extra deel van het aanrecht is waar je spullen neer kan zetten. Je kan als de extra ruimte niet meer nodig is natuurlijk de plank gemakkelijk weg leggen.

Categorieën: UncategorizedFoto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!