Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Houten keuken kopen? Als je kiest voor een houten keuken zijn er een paar dingen die je wel moet weten. Welke merken verkopen deze keukens? En hoeveel gaat dat dan kosten?

Houten keukens stijlen

Je hebt een landelijke, moderne en eilandkeuken van hout. De landelijke houten keuken is naast het werkblad vaak volledig van hout. Er zit vaak een erg groot fornuis bij, dat er samen met het hout voor zorgt dat de keuken er gezellig uit ziet. Deze keukens worden vaak woonkeukens genoemd, omdat mensen er graag tijd doorbrengen.

De moderne keuken van hout heeft vaak een glad oppervlak. De keukenkasten bij deze variant zijn vaak greeploos.

Als laatste is er nog de houten eilandkeuken. Deze keukens zijn groot en er is veel mogelijk met deze keukens. Een dik werkblad van steen past heel goed bij deze keukens.

Twijfel je nog welke keuken het wordt?

Neem dan eens een kijkje in onze gratis magazines.

Merken houten keukens

 • Zeyko is gespecialiseerd in het maken van massief houten keukens.
 • Möbelwerkstatt Pfister maken ook volledig massieve keukens.
 • Team7 is één van de meest bekende merken als het gaat om houten keukens. Zij bieden veel verschillende soorten houten keukens aan, zoals klassieke en woonkeukens.

Houten keuken

Prijzen

De prijzen van een houten keuken verschillen heel erg. Je hebt goedkopere keukens, maar ook hele dure keukens. Er zijn meerdere factoren die hier invloed op hebben. Denk hierbij aan het merk van de keuken, hoe populairder het merk is hoe meer je betaald.

Ook de grootte van je keuken en bijvoorbeeld de apparatuur in je keuken hebben invloed op de prijs. Een compleet massieve houten keuken heb je pas vanaf € 10.000,-. Eikenhouten keukens zijn alweer een stuk goedkoper dan een volledig massieve keuken.

Foto’s: Keukens De Abdij

Ook zo’n prachtige keuken? 🠒 Ontwerp mijn droomkeuken! Makkelijk, snel, verbluffend.

Waar kan je een houten keuken kopen

Het is ook fijn om te weten bij welke winkels je terecht kan voor een houten keuken. Hieronder volgt een lijst met een aantal bedrijven die houten keukens verkopen.

 • Tieleman keukens
  Je maakt hier zelf de keuze welk soort hout je wil voor de keuken. Daarna bepaal je hoe de keuken moet worden afgewerkt.
 • Keukenwarenhuis
  Zij zijn een specialist op het gebied van keukens van hout.
 • DB keukengroep
  Zij hebben een groot aanbod van houten keukens die je kan bekijken in hun showroom of online.

Houten keuken Ikea

Bij Ikea heb je verschillende werkbladen voor in je keuken. Je kan ze vinden in meerdere stijlen. Ook kan je bij de Ikea veel houten deuren vinden voor in de keuken. Ze hebben deuren voor de kastjes en ook voor de vaatwasser. Ze hebben de deuren en werkbladen in geperst hout, maar ook in massief hout.

Houten keuken Duitsland

Keukens in Duitsland hebben betere kwaliteit en lagere prijzen, dit is voor veel mensen een reden om hun keuken daar te kopen. De levering van keukens in Duitsland is ook erg snel. Dit is ook weer een pluspunt. Vaak zitten de showrooms al over de grens in Nederland, dan hoeft het Duitse bedrijf de keuken alleen nog maar te leveren.

Categorieën: UncategorizedFoto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!