Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Keuken kopen in Duitsland? Op werk, op een verjaardag of online. U hoort en leest het wel vaker. Keukens in Duitsland zijn goedkoper. En aangezien het leven al duur genoeg is, is het niet verkeerd om soms kosten te besparen.

Maar wat is nou eigenlijk waar? Zijn keukens in Duitsland écht goedkoper? Wij van nieuwekeukenkopen.be gingen op onderzoek uit.

Gratis keukencatalogi?

Wij hebben speciaal voor u een gratis keukencatalogi. Pagina´s vol met inspiratie, tips, kortingsbonnen en de aller laatste trends. Laat u niet verassen en bereid u zelf goed voor met onze gratis keukencatalogi.

Ja ik wil de gratis keukencatalogi!

 

Alles wat je nou echt moet weten vind u hier

Het kopen van een keuken uit Duitsland is tegenwoordig niet meer zo heel bijzonder. Duizenden mensen waren u al voor. Nu hoeft u zelfs niet eens over de grens voor een keuken.

De Duitse showrooms zitten vaak zelf al over de grens in België. In combinatie met een gratis levering is dit natuurlijk de perfecte keuze, toch?

Duitse keukens zouden in verhouding goedkoper moeten zijn dan binnenlandse keukens. De tijd die je kwijt bent aan een ritje naar de showroom toe, wordt weer gecompenseerd door de snelle afhandeling van de Duitsers. In tegenstelling tot Belgische en Nederlandse showrooms.

 

Kortom samengevat zijn de grootste redenen voor een Duitse keuken dus de tijdbesparing, en het geld.

Maar wat is hier nou van waar? En scheelt het echt wel zoveel? Laten we beginnen bij het begin..

Redenen om een keuken in Duitsland aan te schaffen

U heeft het vast regelmatig voorbij horen komen dat keukens in Duitsland goedkoper zijn. Tevens laten ervaringen van meerdere klanten zien dat ze de service van Duitse bedrijven beter vinden. Ze worden beter behandeld als in eigen land. Naast de uitstekende service en prijs van de Duitsers, schijnt de kwaliteit van de keukens ook een voornaamste reden om daar een keuken te kopen.

De Duitse keukenzaken begrijpen steeds beter de wens voor modernere keukens. Dit vergroot de keuze in hoogwaardige materialen voor keukenbladen, grepen, apparatuur en kasten.

De duidelijke afspraken die de Duitse keukenzaken maken is nog een reden om een keuken daar aan te schaffen. Duitsers zijn erg precies. De levering en plaatsing van de keuken wordt dan ook altijd via een goede afspraak vastgelegd en nageleefd.

 

 

De Duitse keukenzaken worden daarom vaak betrouwbaarder en preciezer gevonden. Voor de mensen die meer van concreet houden is het dan een perfecte oplossing om hun keuken daar te houden.

Kortom blijkt het dat een keuken in Duitsland kopen toch nog wel erg aantrekkelijk is. Als we de punten op een rij zetten aan de hand van ervaringen van Belgische mensen, dan komen we op de volgende redenen uit:

  • Uitstekende service
  • Betaalbaar
  • Betere kwaliteit van een keuken

Wat zijn nou de redenen om geen keuken te kopen in Duitsland?

Over het algemeen is het al bekend dat keukenapparatuur goedkoper is in Duitsland. Dit is alleen niet helemaal waar. Volumes hebben een belangrijke invloed op de prijs. Vele inkooporganisaties bestaande uit keukenbedrijven, verenigen zich om gelijkwaardige prijzen af te dingen.

Service

De kosten zullen ook nog eens hoger liggen als de Duitse bedrijven gebruik maken van Duitse monteurs. Binnenlandse monteurs zullen goedkoper zijn. Dat terzijde is de service bij het oplossen van problemen in verhouding veel duurder.

Het is dus niet altijd zo dat een keuken in Duitsland kopen veel goedkoper is. Vaak is het de rit naar Duitsland niet eens waard door het kleine prijsverschil.

Niet regionaal

Bij het kopen van een keuken in Duitsland is het natuurlijk duidelijk dat het geen regionaal bedrijf is. Het liefst koop je natuurlijk een keuken in je eigen land of regio. Waarom? Het voordeel aan het kiezen van een regionale keukenzaak is dat regionale keukenzaken weten welke voorkeuren het eigen volk heeft op gebied van leven. Dit maakt de communicatie en het proces naar de aankoop toe makkelijker.

Overweging die u kunt maken

Nog steeds aan het twijfelen over waar u uw keuken wilt aanschaffen? Enkele overwegingen kunnen gemaakt worden. Als we gaan kijken naar de kwaliteit van de keuken.

Waar bent u precies naar op zoek? Wat is heel belangrijk voor u, en wat minder als het om de keuken gaat?

 

Laten we eerst iets duidelijk maken. Over het algemeen is de kwaliteit die geleverd wordt door binnenlandse keukenzaken, vaak net zo goed als keukens uit Duitsland. Vele keukenzaken werken namelijk met de Duitse industrie samen.

De kwaliteit van de binnenlandse werkbladen zijn toon aangevend in Europa. Deze werkbladen hebben een betere kwaliteit en worden beter beoordeeld dan werkbladen uit Duitsland.

Aandachtspunten

  • Bij Duitse keukenzaken krijgt u uw keukenontwerp niet mee. Waarom? Dat is niet bekend. Als u toch in Duitsland een keuken koopt dan is het handig om bij verschillende keukenzaken offertes aan te vragen. Hierdoor kunt u makkelijk de prijzen met elkaar vergelijken.
  • Op het moment dat u een keuken koopt in Duitsland en daar een koopcontract ondertekend zijn er juridische punten waar u op moet letten. Duitse monteurs hebben namelijk géén vergunning om in België te apparatuur aan te sluiten. Dit zal eventuele extra kosten met zich mee brengen als het bedrijf geen samenwerking heeft met een binnenlands bedrijf die monteurs levert.
  • Achterhaal goed wat u wilt en wat u ervoor over heeft. Kortingen moeten niet de reden voor een aankoop te zijn. Een keuken gaat jaren mee. Daarom is het verstandig om goed achter uw keus te staan.

Conclusie

Als we alle standpunten meenemen in onze eindconclusie dan komen we op het volgende uit: Duitse keukens zijn over het algemeen goedkoper dan Nederlandse keukens. De prijs is afhankelijk van uw wensen en behoeftes. Dus een keuken is ook prima in Nederland te kopen. U moet vooraf goed oriënteren bij verschillende keukenzaken en de prijzen naast elkaar leggen. Wat is het waard en wat niet? Probeer overwegingen te maken en kijken wat praktischer is.

Categorieën: UncategorizedFoto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!