Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Kosten van een keuken

Kosten van een keuken? Wat kost een keuken gemiddeld? Of wat zijn de kosten van een keuken met kookeiland? In dit artikel geven we u alle feiten over de kosten van een keuken. Van gemiddelde kosten tot de kosten van een renovatie, en het plaatsen van een keuken.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wilt u een goed eerste beeld krijgen van wat een keuken kost? Dan is het gratis aanvragen van keukenbrochures een goede eerste stap. Hier staan vaak veel opstellingen met maatvoeringen en kosten van de keuken in. Vraag hier uw gratis keukenbrochure aan! 

Keuken kosten gemiddeld

Benieuwd naar de gemiddelde keuken kosten? En weet u maar niet hoe u de keuken kosten gemiddeld moet uitrekenen. Wij van Nieuwe Keuken kopen zullen u een stap verder helpen in de goede richting.

De prijs van je keuken heb je helemaal zelf in de hand. Afhankelijk van merk, materiaal, kleur en stijl zal de prijs stijgen of dalen. Gemiddelde keukens kosten rond de €5000,- en €17.000,-

Prijsverschil

Prijs verschil keuken kosten gemiddeldHet prijsverschil in keukens is vaak vanzelfsprekend. Toch is het vaak moeilijk om keuken kosten gemiddeld te berekenen.

De kosten van een keuken is vaak iets heel persoonlijks en aangepast op uw eigen situatie en budget.

Een grote keuken heeft bijvoorbeeld meer keukenkastjes en een langer werkblad nodig dan een kleine keuken. Maar denk ook aan kosten van de apparatuur in een keuken. Wil je de meeste luxe en innovatieve apparatuur? Daar betaal je dan ook voor.

De keuze voor materialen, merken, kleuren en stijlen zijn onder andere doorslaggevend voor het prijsverschil.

Alle keuken kosten

Als mensen de keuken kosten gemiddeld uitrekenen, vergeten ze vaak een aantal dingen. Keuken kosten bestaan bovendien niet alleen uit de aanschaf en plaatsing. Hieronder is een handig overzicht van de gemiddelde kosten die ook komen kijken bij de aanschaf van een keuken.

  • Aanschaf van een keuken: €5.000 – €17.000
  • Demonteren keuken: €300 – 900
  • Plaatsen keuken: €450 – €1000
  • Verleggen van water- en elektriciteitsleidingen: €500 – €1000
  • Meterkast uitbreiden: €250 – €600
  • Aanbrengen voorzieningen (bv. dampkap): €350 – €900
  • Stucen: €15 – €30 per m2
  • Verven: €10 – €15 per m2


Keuken kosten renovatie

Keuken kosten renoveren? Uw keuken ziet er nog prima uit alleen zijn sommige onderdelen aan vervanging toe.

Met welk bedrag moet je nou rekening houden? Kosten van een keukenrenovatie zijn afhankelijk van welk type keuken je hebt.

Een grote keuken kost nou eenmaal meer dan een kleine keuken.

Kosten renovatie

Bij een renovatie van een kleine keuken kun je rekening houden met een bedrag tussen de 350 en 950 euro. Melamine, folie en laminaat zijn hierbij de goedkoopste opties.

Voor een renovatie van een gemiddelde keuken ligt de prijs tussen de 600 en 2000 euro. Net zoals bij elke andere prijsberekening ligt eraan welke materialen je gebruikt.

Voor hele grote keukens is de prijs van de renovatie weer een stuk hoger.

De prijs ligt hier toch wel tussen de 1500 en 3000.  Als we uitgaan van een grote keuken met vele fronten, deuren en panelen.

Kiest u voor massief hout, dan zal de prijs nog verder stijgen.

Prijsverschil

De keuzes in keukenfronten, apparatuur en werkbladen maken het verschil in de prijs. Voor alle 3 geldt dat elke keuze afhangt van uw persoonlijke voorkeur. Misschien bent u bereid meer te betalen voor het werkblad dan voor de apparatuur. Zo compenseert uw de kosten weer.

Maar als uw van alle 3 het aller beste wil, dan zal de prijs flink stijgen. Het is daarom belangrijk dat je je goed verdiept in wat nou het beste is voor u zelf en uw keuken. Als de luxe niet nodig is, schaf het dan ook niet aan. Bedenk wat praktisch en voordeliger is.

Keuken kosten berekenen

Het is eindelijk tijd voor een nieuwe keuken, alleen nu nog erachter komen hoeveel dit geintje gaat kosten natuurlijk!

Wilt u de kosten berekenen voor uw keuken? En achter alle keuken kosten komen? Nadat we hebben besproken hoeveel een keuken gemiddeld kost. Gaan we nu bespreken hoe je de kosten van een keuken berekent.

Met de geheel gratis budgetplanner kun je exact uitrekenen hoeveel een keuken nou precies gaat kosten. De uiteindelijk prijs, zal aan de hand van uw wensen en specificaties, voor u worden samengesteld.

Maak het u zelf makkelijk en start uw nieuwe zoektocht eenvoudig en gratis met de ideale budget planner.

Snel en eenvoudig uw prijsindicatie!

Start met keuken kosten berekenen!

Kosten keuken kookeiland

Tijd voor een nieuwe keuken? Of wilt u uw keuken uitbreiden met een keuken/kookeiland? Dan is het natuurlijk ook belangrijk om na te gaan hoeveel dit precies gaat kosten.

Wat belangrijk is om te weten is dat een kook of keukeneiland vaak een extra luxe is. En dit kost dan vaak ook aardig wat. Hoeveel kost dit dan? Zoveel u ervoor wil betalen natuurlijk.

Kosten keuken kookeiland

Dit alles wil niet zeggen dat een kook of keukeneiland alleen is weggelegd voor de mensen met een ruim budget.

Er bestaan ook complete nieuwe keukens of kookeilanden voor een vriendelijke prijs. De prijs is compleet afhankelijk van uw budget, materialen, grootte en apparatuur.

Kosten los of aan de muur

Handig om te weten is dat als het eiland los van de muur staat of met 1 kant tegen een muur dat je maar één zijwand nodig hebt. Als het eiland los staat dan heb je 2 afsluitwanden nodig.

Dit betekent dan ook dat een schiereiland aanzienlijk minder geld kost dan een losstaande kookeiland..

Bent u benieuwd naar meer informatie over kookeilanden? En in het bijzonder kleine keukens met kookeilanden? Wij hebben de ideale blog voor u ontwikkelt:

 

Lees hier meer over kleine keukens met kookeilanden!

 

 


Kosten keuken plaatsen

Kosten keuken plaatsen.. U heeft eindelijk uw nieuwe keuken besteld! Je kan niet wachten tot dat hij er is. Maar dan schiet u te binnen dat het plaatsen van uw keuken nog zeker een bedrag heeft.. Hoeveel dit kost? Dat bespreken we in deze tekst.

Keuken plaatsenWat duidelijk moet zijn is dat de kosten van een keuken plaatsen afhankelijk zijn van een aantal factoren en situaties.

Elke situatie vraagt namelijk om een andere benadering. Zeker iets om rekening mee te houden.

 

Bij de aanschaf van uw keuken staat u voor de keus de keuken te laten monteren of zelf te laten plaatsen.

Voor de handige mensen onder ons is de keus dan natuurlijk snel gemaakt! Maar voor mensen met iets minder handige vingers is het laten plaatsen natuurlijk veiliger. Maar hier zit wel een kostenplaatje aan.

Om een snel idee te geven van de kosten kun je de regel hanteren:

De kosten van de plaatsing van de keuken is 10% van het aankoopbedrag. Bij kleine keukens is dit bedrag soms nog wel lager!

Kosten factoren

Een aantal factoren die de kosten van het plaatsen bepalen zijn:

1: Het weghalen van je oude keuken

Veel mensen vergeten vaak bij de aanschaf van hun nieuwe keuken dat hun oude keuken er natuurlijk nog staat. Hier kan je 2 dingen mee doen.

Ten eerste kun je je oude keuken weg laten halen. Meestal is het gratis bij de aankoop van een nieuwe keuken. Maar komen soms ook zeker verwijderingsbijdragen bij.. Vergeet deze eventuele kosten dan ook zeker niet met het berekenen van uw budget.

En de tip van de dag: Wat u natuurlijk ook kan doen, is uw keuken verkopen! Als uw keuken verder in goede staat is dan kan het nog wat extra geld op leveren. Denk dus goed na of u eventueel nog geld kunt vangen voor uw oude keuken!

2: Het werkblad

Bij de montage van de keuken wordt er ook een prijs verrekend voor het monteren van werkbladen. Vaak wordt dit gedaan per werkblad. Dus hoe meer werkblad elementen je hebt, hoe hoger de plaatsingskosten.

3: Aansluiten van apparatuur

Om u keuken gelijk gebruiksklaar te maken dient de apparatuur aangesloten te zijn. Let op, dit zijn kosten die kun je maken maar zijn niet noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan een build-in oven of verlichting.

Keukenzaken bieden aan dit voor u gelijk te monteren. Dit is echter niet altijd nodig. Je hebt altijd de keus ervoor te kiezen dit later zelf te monteren. Voorkom onnodige kosten.

aantal kastjes kosten keuken4: Het aantal kastjes

Dit is een factor wat voor zichzelf spreekt. Hoe groter de keuken, des te meer kastjes je hebt.

Vele keukenzaken hanteren een vaste prijs per gemonteerde kast. Deze prijs zal dus oplopen naar mate je meer keukenkastjes hebt.

5: Meerwerk 

Meerwerkzaamheden vallen vaak niet onder de kosten en opdrachten van de keukenzaken. U dient hiervoor dan ook zelf, voor eigen rekening, de opdracht te geven aan het montagebedrijf of derden.

Denk hierbij o.a. aan het verleggen van gas-, water- en elektroleidingen en hak-, breek- en tegelwerkzaamheden.

Vaak is meerwerk in de keuken totaal niet nodig. Maar als het wel nodig is dan zijn het vaak verborgen keukenkosten. Meerwerkkosten zijn keukenplaatsing kosten waar vaak niemand rekening mee houdt. Vooral als u van plan bent dezelfde keuken te laten plaatsen die u eigenlijk al had. Klinkt logisch toch?

Voorbeelden meerwerkwerkzaamheden

Om even enkele voorbeelden te noemen van meerwerk werkzaamheden. Beginnen we met de meest duidelijke voorbeelden om u een goed overzicht te bieden:

1: De elektra in uw keuken

Vaak over het hoofd gezien door mensen maar zeker een punt van aandacht bij het installeren. De elektrische installatie is een van de belangrijkste dingen die nodig zijn om uw keuken te laten functioneren. Tegenwoordig zie je in keukens steeds meer losse keukenapparatuur of zwaardere elektronische apparaten. Dit vraagt om de nodige aansluitingen.

2: Stopcontacten

Onmisbaar maar wordt toch vaak niet meegerekend in de prijs. In vele keukenontwerpen komen er steeds meer stopcontacten. Deze stopcontacten moeten dan ook voorzien worden van de nodige leidingen en verwerking. Leidingen voor stopcontacten kunnen subtiel weg worden gewerkt in muren. Mits u wel zeker weet waar in uw keukenontwerp stopcontacten moeten komen.

3: Warmwatervoorziening

Mensen houden ontzettend van gemak. Sommige mensen willen daarom hun keuken vaak voorzien van warmwatervoorzieningen. Hierbij kunnen we denken aan bijvoorbeeld een boiler of een kokende water kraan.

Warmwatervoorziening keuken kostenVoor deze voorzieningen dient namelijk een aparte warmwatervoorziening aanwezig te zijn.

Ook dit een een extra meerwerk werkzaamheid wat niet perse nodig is. Als het budget u ligt dan kunt u dit zeker laten monteren.

Verder dienen alle leidingen van gas en water hun plek te hebben voor de nieuwe keuken geïnstalleerd word.


Om onverwachte kosten te voorkomen kunt u een offerte voor de keukenmontage bij uw keukenwinkel aanvragen. U weet dan van te voren de keukenprijs, de montageprijs, maar niet de meerwerkprijs. Zo krijgt u een goed beeld van de plaatsingskosten van een nieuwe keuken.

Over de plaatsing van keukens hebben we speciaal voor u een uitgebreid artikel geschreven dat u alles kan leren over plaatsingen. Bent u benieuwd?

 

Lees hier meer over de plaatsing van keukens!

 

 Foto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!