Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Keuken kostprijs? Weten wat nou precies de kostprijs van een keuken is?
Hier vindt u informatie die uiteindelijk een groot verschil kan maken op de uiteindelijke kostprijs van uw keuken.

Ontvang gratis keukencatalogi of bekijk hier de goedkoopste keuken toonzaal.

Budget keuken?
Uw budget hoeft niet heel hoog te zijn om een mooie keuken te krijgen. Dit is afhankelijk van welke voor welke materialen en apparatuur uw voorkeur aan geeft. Maar tegenwoordig heb je al een nieuwe keuken voor een kostprijs van onder de 3000 euro.

Nieuwbouw of renovatie?
Het kan zijn dat uw keuken nog is redelijke staat is, dan kunt u ervoor kiezen om in plaats van een nieuwe keuken te laten plaatsen uw oude keuken te laten renoveren. De kosten bij een renovatie van uw keuken liggen aanzienlijk lager, vaak de helft van de kostprijs van een nieuwbouw keuken. Zo kun u relatief gezien uw keuken een heel nieuw uiterlijk geven. Let daarbij wel op welke kwaliteit fronten u wilt hebben. Aangezien die in verhouding wel het duurste zijn van de keuken. Ten slotte zorgen die ervoor hoe de keuken er grotendeels eruit komt te zien.

Inbouwapparatuur
Op het gebied van inbouwapparatuur valt er veel te besparen. Vaak komen verkopers aanzetten met de beste A-kwaliteit inbouwapparatuur, waar u veel geld voor moet neertellen. U kunt uzelf afvragen of dat ook nodig is. Veel B-merken voldoen vaak ook prima en zijn een stuk goedkoper dat de A-merken.

Prijs toonzaalmodel keukens?
Om goedkoop aan een mooie nieuwe keuken te komen is het een optie om voor een toonzaalmodel keuken te kiezen. Dit kan u duizenden euro’s schelen. Dit kan alleen als u er niet voor kiest om de showroom keuken niet op maat te laten maken. Dat kan bijvoorbeeld al u uw keuken in een open ruimte plaatst. Pas op, de montage kostprijs zijn niet inbegrepen binnen de kostprijs. Vaak is het zo dat de toonzaal keuken die u heeft uitgekozen niet past binnen uw huis. Het kan zijn dat die wat groter of kleiner moet worden. of de aansluitingen moeten veranderd worden. Het nadeel hiervan is dat uw mooie toonzaal keuken met duizenden euro’s duurder wordt.

Prijs keuken op maat?

Prijs keuken plaatsen
Als u handig bent kun u ervoor kiezen om uw keuken zelf te laten plaatsen. Dat kan aanzienlijk schelen in de kostprijs van uw nieuwe keuken. Pas er wel bij op dat er wellicht geen garantie kan worden gegeven als u uw keuken zelf plaatst.

 Foto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!