Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Keuken nieuwbouwwoning? Bijna elk nieuwbouwhuis geleverd met een eenvoudige standaardkeuken, echter veranderde iedereen deze al gauw door een keuken naar eigen keuze.

Gratis keuken catalogi?

Boordevol inspiratie en informatie. Ga goed voorbereid op pad en laat je informeren en inspireren door onze gratis keukencatalogi. Ontvang onze gratis keukencatalogi tevens binnen enkele dagen in huis!

Benieuwd welke keukens het goedkoopst zijn? Geen probleem! Bekijk hier de goedkoopste keukens van dit moment.

Keuken nieuwbouw

U bent tot de conclusie gekomen te verhuizen naar een nieuwbouwhuis. Het plan is in volle gangen en het huis is al bijna klaar of moet nog gebouwd worden. Bij de oriëntatie kwam de keuken ter sprake.

Welke mogelijkheden en afspraken er plaats vinden bij het beslissen van een nieuwe keuken leert u hier. Wij hebben alle do´s and dont´s naast elkaar gezet, en alle belangrijke feiten voor u uitgestippeld.

 

Keuken tekenen 3D

Je moderne keuken zelf ontwerpen? Zonder download – direct met dit mooie 3D programma

Teken je keuken online

Afspraken keuken nieuwbouwwoning

Om te voorkomen dat er onduidelijkheid ontstaat wordt het aanbevolen duidelijke afspraken te maken voor de koop/overeenkomst. Waar gaan deze afspraken dan zoal over?

Ten eerste moet u tijdens het maken van de koopovereenkomst kijken met welke keukenleverancier u gaat samen werken. Wanneer dit u niet bevalt is het mogelijk een andere keukenleverancier te kiezen.

Ten tweede is data een belangrijk item op de afspraken agenda. Voordat je dan ook maar iets gaat tekenen is het belangrijk dat u alles zwart op wit hebt staan wat betreft deadlines.

Wanneer kan je bijvoorbeeld niet meer je indeling omgooien? Of voor wanneer moet u bijvoorbeeld uw elektropunten bekend maken? Alles wat relevant is met data en tijd is handig om vóóraf vast te leggen.

Ten derde, vaststellen van het maximale budget. Het is voor jezelf handig een maximum op te stellen zodat je dit niet zal overschrijden. Wanneer de keukenleverancier vraagt om jouw budget, geef dan een lagere waarde aan!

De keukenleverancier zal namelijk het tegenovergestelde doen wanneer hij de offerte op maakt! Wees ze slim af en let op uw geld.

 

Nieuwbouw keuken zelf kiezen

U kan hoogstwaarschijnlijk zelf uw keuken uitzoeken wanneer u een woning zelf heeft laten bouwen. De keuken kunt u uitzoeken bij een keukenzaak naar eigen keuze. Zo bent u zo vrij mogelijk om uw eigen droomkeuken te kopen of te ontwikkelen.

U kunt uw keuken uitzoeken voordat de bouw klaar is. Zo weet u zeker dat uw huis gelijk gebruiksklaar is met keuken en al.

U kunt dan met tekeningen van uw woning naar de toonzaal gaan en u daar laten adviseren.

Maar u kunt natuurlijk ook uw keuken pas uitzoeken nadat uw huis klaar is. Hierdoor krijgt u een beter beeld van wat voor keuken bij de stijl van uw huis past. Het plaatsen van de keuken duurt ongeveer 1 a 2 dagen. Dus u zult u keuken vrij snel gebruiksklaar hebben.

Keuken nieuwbouw project

Bij het kopen van een woning die onderdeel uitmaakt van een nieuwbouw project, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk geen vrije keuze in uw eigen keuken kiezen. Meestal kiest u hierbij uit een aantal keukenontwerpen.

Hoe komt het dat u niet de vrije keuze heeft? Door een samenwerkingscontract tussen het bedrijf die verantwoordelijk is voor de bouw en een willekeurige keukenleverancier.

Vaak staat in dit contract dat wanneer er nieuwe woningen gebouwd worden, de keukens besteld moeten worden bij de keukenleverancier waarmee het contract is afgesloten.

De woningbouworganisatie kiest vaak een geschikt type keuken uit de het beste past bij de stijl van het nieuwbouwhuis. Vanuit hier heeft u keuze in eventuele kleuren en gewenste apparatuur.

Kopen van een nieuwbouw keuken verplicht?

U bent zeker niet verplicht een nieuwbouw keuken te kopen. Wel zal u een financieel nadeel hierdoor leiden.

Laten we het even schetsen met een voorbeeld..

Stel dat de keuken stelpost van bijvoorbeeld 10.000 ineens in mindering wordt gebracht. U krijgt hierna nog maar 5500 terug als u een keuken bij een andere keukenzaak koopt. Zie het eigenlijk als een boete als u uw keuken ergens anders koopt.

Dit alles bij elkaar betekend dat als u naar een andere keukenzaak gaat u uiteindelijk een negatief verschil krijgt van 4500 euro. Dit is gewoon een voorbeeld van wat er kan gebeuren als u ervoor kiest uw keuken bij een andere keukenzaak aan te schaffen. Dit kan uiteraard verschillen

Komt het later voor dat u bij een andere keukenzaak een ontzettend mooi keukenontwerp heeft laten maken, dan zal deze deal gewoon veel duurder zijn. Mede door het negatieve prijsverschil van hierboven en de daarbij bovenop komende kosten van de deal met de andere keukenzaak.

Het accepteren van de standaard keuken is dan veel voordeliger!Foto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!