Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Een keuken laten ontwerpen kan vaak heel lang duren en kost veel tijd. Om het makkelijk te maken hebben wij een programma gevonden waar jij je eigen keuken in 3D kan ontwerpen. Met dit programma kan je in 5 minuten al een ontwerp hebben.

Doordat ik kinderen en een drukke baan heb, heb ik weinig tijd om ook nog eens langs een keukenzaak te gaan om een ontwerp te laten maken. Ik heb al best veel ontwerpprogramma´s gebruikt, maar geen één werkte goed op mijn iPad. Gelukkig vond ik dit programma. Binnen 10 minuten had ik al een ontwerp klaarstaan. Makkelijk in mijn eigen tijd en gewoon vanaf mijn bank ontworpen. Dat scheelt nog eens tijd en moeite.

Anita

Inhoud

Keuken ontwerpen 3D

Een nieuwe keuken kopen is één van de grootste investeringen in je huis. Het is een grote beslissing en dat maakt het ook zo moeilijk om te kiezen. Om het makkelijker te maken, kan je nu zelf je eigen keuken ontwerpen in 3D. Op deze manier kan je alvast voor jezelf kijken hoe jij je keuken wilt hebben en kan je makkelijk inspiratie krijgen voor jouw toekomstige keuken.

Ontwerp mijn keuken.

Zelf keuken tekenen

Tijd voor een nieuwe keuken, maar geen tijd of zin om uren in een toonzaal te staan of bij een ontwerper te zitten? Nu kan je op je eigen gemak je eigen droomkeuken ontwerpen vanuit je eigen huis in je eigen tijd.
Creëer in jouw eigen tijd jouw keuken zonder hulp van een verkopen of designer voordat je naar de keukenzaak gaat voor een ontwerp.keuken ontwerp schets

Het ontwerpen van jouw keuken voordat je naar de keukenzaak gaat kan meerdere voordelen hebben.

• Snel en makkelijk

• Geen druk van een verkoper

• Ontwerp in je eigen tijd

• Geen urenlang gesprek met verkoper en ontwerper

• Helemaal gratis

Vervolgens kan je met jouw design, of meerdere designs, naar een keukenzaak gaan en samen met een expert het design afronden.

 

Teken je eigen keuken in 5 minuten

Keuken ontwerp handleiding

Een nieuwe keuken ontwerpen doe je natuurlijk niet elke dag. Daarom kan het voorkomen dat je het een en ander vergeet. Hieronder een paar handige punten waar je aan moet denken voordat je een nieuwe keuken gaat designen.

Ruimte

Hoe groot is mijn keuken nou eigenlijk? Hele logische vraag eigenlijk maar misschien wel één van de belangrijkste vragen die je jezelf kan stellen voordat je je nieuwe keuken gaat ontwerpen. Controleer voordat je gaat beginnen met designen de afmetingen van de ruimte. Meet de afstand tussen de vloer en het plafond en meet hoeveel ruimte de deuren en ramen nodig hebben om open en dicht te kunnen.

Hier kan je tijdens het ontwerpen dan rekening mee houden. Hou er ook rekening mee dat een keukenkastje ongeveer 60 tot 70 cm van de muur af komt. Wil je een u-vormige keuken? Vergeet dan niet dat er aan beide kanten van de keuken 60 tot 70 cm naar voren komt en controleer of er dan nog genoeg bewegingsruimte beschikbaar is.

Aansluitingen en apparatuur

Bedenk van te voren goed waar alle aansluitingen zitten in de keuken. Het kan zijn dat er op bepaalde plekken in jouw keuken geen kasten of andere meubels kunen staan omdat er bijvoorbeeld al een aansluiting zit. Denk hierbij aan een gas of wateraansluiting. Hou hier dus rekening mee.

Mocht het zo zijn dat je persé een kast wilt hebben op de plek waar een aansluiting zit, hou er dan rekening mee dat de aansluiting verplaatst moet worden en dat hier kosten aan verbonden zijn. Is hier geen budget voor? Pas de keuken dan aan zodat alle aansluitingen op de juiste plek zitten of hou hier rekening mee in het budget.

Wensen voor je nieuwe keuken

Maak voor jezelf een lijstje met alle voordelen en nadelen van je huidige keuken. Op deze manier heb je een handig overzicht met alles wat je nog wil toevoegen aan je nieuwe keuken en wat je eventueel weg zou willen laten aan je nieuwe keuken. Bedenk ook wat voor apparatuur je allemaal zou willen hebben in je nieuwe keuken.

Grootte van apparatuur

Voordat je de juiste keukenapparatuur gaat kiezen is het belangrijk om te bedenken hoeveel ruimte je nodig hebt en hoe groot alles moet zijn. Een gezin van 4 personen zal een kleinere oven of vaatwasser nodig hebben dan een gezin met 8 personen. Dit geldt ook voor alle kastjes. Woon je met meerdere personen in een huis, dan is het ook belangrijk dat er genoeg ruimte is voor alle borden en bekers e.d

Keuken ontwerp in 6 stappen

Het is nu tijd om je eigen droomkeuken te gaan ontwerpen. Volg de stappen hieronder om te beginnen. Veel succes met het ontwerpen van jouw nieuwe keuken.

Stap 1

Open het programma door op de link te klikken. Er opent nu een andere pagina. Klik op start direct met ontwerpen.

Stap 2

Je krijgt nu een aantal keukenstijlen te zien. Kies de keukenstijl uit die het beste bij jou past. Je wordt doorgestuurd naar een scherm waar je kan beginnen met ontwerpen.

Kies de vorm die je in je keuken hebt of krijgt. Voer de afmetingen van de ruimte aan de rechterkant in. Als je dit gedaan hebt kan je op volgende klikken.

Stap 3

Als de muren op de juiste plek staan, kan je de deuren, (dak)ramen, voorzetwanden, aansluitingen en verwarmingselementen uitkiezen. Klik op een voorwerp en versleep het voorwerp met je muis. Als op de juiste plek staat, kan je weer op volgende klikken.

keuken tekenen 3D

 

Stap 4

Aan de rechterkant verschijnt nu een lijst met verschillende soorten keukenmeubels. Kies een keukenmeubel die je in je keuken wilt hebben. Staat alles op zijn plek? Klik dan op volgende om te beginnen met het veranderen van de kleuren in de keuken.

Stap 5

Aan de rechterkant staat weer een lijst met categorieën. Klik op een categorie waarvan je kleur wilt veranderen. Als je een categorie hebt uitgekozen, kan je een kleur uitkiezen. Als je tevreden bent met de kleuren kan je naar het laatste onderdeel.

Stap 6

Je bent nu klaar met het ontwerpen van je keuken. Voer als laatst je contactgegevens in.

Keuken ontwerpen iPad

Omdat er ook veel Apple gebruikers zijn, kan je ook met dit ontwerp programma je eigen keuken ontwerpen. Het programma werkt perfect voor de iPad, iPhone en de iMac. Wij raden niet aan om het programma op je iPhone te gebruiken, omdat dat best lastig gaat met een klein scherm.

keuken ontwerpen ipad

 

Er zijn momenteel al wel apps in de play store voor de iPhone waar jij je keuken kan ontwerpen, maar deze werken meestal niet goed.

Keuken ontwerpen Ikea

Veel mensen laten hun keuken ontwerpen bij Ikea. Je kunt je keuken laten ontwerpen bij Ikea in Gent, Wilrijk, Hasselt of online. Je kan ook zelf je eigen keuken tekenen in de winkel.

Wij hebben keuken ontwerp programma’s vergeleken, en er is een programma nog beter dan Ikea. In 5 minuten uw keuken ontwerpen zonder registratie.

Ontwerp nu je eigen keuken.

Keuken laten ontwerpen door adviseur

Zie je het toch niet helemaal zitten om je eigen keuken te ontwerpen? Dan kan je altijd nog je eigen keuken laten ontwerpen bij een keukenzaak. Bij alle keukenzaken kan je gratis één of meerdere designs laten maken.

Houd er wel rekening mee dat het meer dan een uur kan duren tot er een ontwerp tot stand is gekomen.
Goedkopere keukenzaken hebben vaak de neiging om ook een goedkopere of standaard keuken te designen voor jou. Wij raden dan ook aan om naar een specialist jouw design te laten maken voor jouw luxe keuken.

Conclusie

Het ontwerpprogramma is makkelijk te gebruiken en je kan binnen 5 minuten al een ontwerp klaar hebben. Bedenk van te voren goed wat al jouw wensen zijn en schrijf deze op als dat nodig is. Als je het toch niet helemaal ziet zitten, dan kan je gerust langs bij een keukenzaak en die zullen jou verder helpen.Foto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!