Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Keukenofferte? Nadat u uw voorkeur heeft gemaakt bij welk bedrijf u uw keuken wilt aanschaffen komt misschien wel het belangrijkste onderdeel van het kopen van een keuken namelijk : de offerte.

Gratis keukencatalogi?

Alvast inspiratie opdoen? Ontvang gratis keukencatalogi thuis of bekijk hier de goedkoopste keukens.


keuken rekenmachine offerteAls u een keuken gaat aanschaffen vraag dan altijd een kosteloze een vrijblijvende offerte aan door twee verschillende keukenzaken. Zo kunt u de offertes met elkaar vergelijken en krijgt u de beste prijs.

 

Neem uw grondtekening en lijst met voorkeuren mee ook is het alvast handig om aan te geven wat u budget is (inclusief de plaatsing en installatie van de keuken) van de keuken. Een adviseur met verstand van zaken zal bij het samenstellen van de keuken hier van uitgaan.

Het kan moeilijk zijn om meerdere uitgebreide offertes te verkrijgen. Vooral de offertes met uitgewerkte ontwerptekeningen kan een struikelblok zijn. Hier voor worden vaak kosten in rekening gebracht. Om zo te voorkomen dat u met de ontwerptekeningen naar een andere aanbieder gaat.

keuken offerteVaak wordt er over een ruwe schets van een keukenontwerp niet zo moeilijk gedaan en kan u die bijna altijd wel meekrijgen.

De meeste keukenleveranciers willen pas een definitieve offerte meegeven als er zekerheid is dat u de keuken ook echt bij hun aanschaft.

Zorg in ieder geval wel dat u bij elke leverancier waar u een offerte van meekrijgt dat de prijzen er bij zijn inbegrepen zoals:de leveringsvoorwaarden, de garantieregeling,de betalingsmethoden en de wijze van klachtenafhandeling.

Kunt u bijvoorbeeld iets verhalen via de geschillencommissie? Op basis van deze informatie kunt u al goed zien met wat voor soort leverancier u te maken heeft. Als u heeft besloten met welke leverancier u in zee wilt gaan gaat u vervolgens de globale offerte uitwerken tot een uitgewerkte versier van de offerte.

Afspraken over de werkzaamheden

Het is verstandig om een aantal offertes aan te vragen bij verschillende ondernemers..

offerte belangrijkNa het aanschaffen van uw keuken moet deze nog bij u thuis worden afgeleverd en worden geïnstalleerd.

Huurt de leverancier een extern bedrijf in voor het plaatsen van de keuken?

Of installeert leverancier het zelf? Vermeld dit in de offerte!

Bekijk ook als u de betaling van deze werkzaamheden via de leverancier gaan of dat u het externe bedrijf apart moet betalen. Laat bij voorkeur alles via een partij gaan. Dit bespaart u veel tijd en zo voorkomt u fouten die u alleen maar onnodig stress kunnen opleveren.

Dit voorkomt ook dat de partijen naar elkaar wijzen als er wat mis gaat. Want probeer dan nog maar eens op een bedrijf wat te verhalen als ze de andere partij hier de schuld van geven kort gezegd: U krijgt geen cent meer terug.

U kunt aangeven dat u wilt dat alles via de leverancier wilt laten lopen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan zijn er verschillende opties. U kan besluiten hiermee akkoord te gaan, besluit u overal mee akkoord te gaan bekijk dan in ieder geval wel de recensies van het bedrijf.

Het is ook verstandig om een aantal offertes aan te vragen bij wat verschillende ondernemers. U weet dan in ieder geval als de prijs die u is opgegeven een eerlijke prijs is. Een andere mogelijkheid is om zelf een bedrijf in te schakelen voor het plaatsen en leveren van uw keuken.

Als u echt alles via een partij wilt laten gaan voor uw keuken,is de laatste oplossing om naar een andere keukenleverancier te gaan.

Offerte

De offerte wie u mee naar huis krijgt wordt op basis van een ontwerptekening gemaakt. Deze ontwerptekening bespreekt u met een keukenadviseur om te laten weten wat u wensen goed worden verwerkt in u keuken.

Vraag uw adviseur altijd om een duidelijke offerte zodat u niet met nog meer vragen naar huis gaat. Vergeet nooit om te onderhandelen als de offerte wordt gemaakt.

Let er ook altijd op dat u de algemene voorwaarden bij uw offerte krijgt. Krijgt u deze er niet bij ? Vraag er dan altijd naar. in de algemene voorwaarden staan alle zaken die na aanschaf van de keuken kopen komen. Verder is het belangrijk om u zich altijd goed te informeren over betalingsregelingen en hoe de betaling wordt geregeld.

uitroepteken offerte

Neem geen overhaaste beslissen en neem de offerte mee naar huis om hem nog eens op u gemak thuis door te lezen. Controleer altijd als alle prijzen in de offerte zijn verwerkt en niet dat u zo meteen onverwachte kosten maakt.

Neem hier de tijd voor ook als u al een ontwerptekening maakt in de keukenzaak zelf. En vooral over zaken zoals plaatsing , levering van de keuken , of de accessoires die in de keuken moeten worden gemonteerd (kokend waterkraan,stoomoven,verlichting) het verlengen van leidingen wordt ook vaak vergeten.

Als dit in de prijs zit inbegrepen laat dit dan altijd in de offerte worden gemeld zo voorkomt u later misverstanden. Wilt u uw offerte helemaal compleet hebben ? laat ze dan ook vermelden door wie dit wordt geplaatst.

Inhoud offerte

Dus wat moet er allemaal in een goede offerte staan? hier een kort overzicht van alle dingen die in een goede offerte moeten staan.

  • Totale prijs van een keuken
  • Kosten van de opbouw (Wat betaalt u voor wat)
  • Het inclusief plaatsing en installatie is (door de leverancier zelf gedaan of door een extern bedrijf)
  • Levertijd van uw keuken
  • Begin- en eindtijd van de werkzaamheden
  • Ontwerptekening met vermelding van maten en welke materialen er worden gebruikt
  • Afgesproken garantieperiode
  • Wijze van betaling (bij aflevering of in termijnen)
  • Sprake van voorrijkosten (zo ja, het bedrag vernoemen in offerte)
  • Geldigheid offerte

Laat ook altijd de algemene voorwaarden bij de offerte invoegen. Hier staan de levering, garantieregeling en annuleringsregeling in.

checklist offerteAls u een goede offerte wilt hebben kan dit tijd in beslag nemen (2 a 3 uur ). Voelt u zich vooral niet onderdruk door bijvoorbeeld een opdringerige verkoper.

Of natuurlijk door uw eigen enthousiasme om overhaast een beslissing te nemen en te snel een offerte te tekenen.

Houdt u zich vooral veel aan uw eigen wensen en ideeën. Onderteken een offerte alleen als u er een goed gevoel bij heeft en niet omdat de verkoper zo opdringerig is, want tot slot; Het is uw keuken. 

 

Ontvang gratis keukenbrochures of bekijk hier de goedkoopste keukens van dit moment.Foto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!