Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Keukens De Abdij staat voor ontdekken: vakmanschap met passie, topkwaliteit en luisteren naar en rekening houden met de wensen van jou als klant. Net zoals bij een abdij zijn de fundamenten van jouw keuken oerdegelijk.

Keukens de Abdij – what’s in a name – verwijst naar de ligging van het moederbedrijf – opgericht in 1980 – vlak naast de oude abdijpoort in Ninove. Maar ondertussen heeft deze keukenbouwer zijn vleugels uitgeslagen ver buiten de abdijgrond. Het motto “beleef uw keuken” prijkt niet voor niets op de gevel van elk filiaal. In de demonstratiekeukens kan je met het hele gezin de keukenbeleving waarmaken.

Keukens De Abdij werkwijze

Keukens De Abdij wil via een stappenplan met 10 fases de volledige keukenervaring tot bij de klant brengen.

Nergens beter dan thuis
Om te beginnen stralen de toonzalen een huiselijke warmte en gezelligheid uit, zodat je eerste indruk meteen een thuisgevoel creëert.

Advies van een expert
Alleen de beste adviseurs zijn goed genoeg om je met raad en daad bij te staan bij het ontwerpen van je droomkeuken. Tot in het kleinste detail leven zij zich in in jouw situatie.

Je bent geen nummer
Je dossier krijgt geen onpersoonlijk nummer, wel een naam, waarmee de nadruk gelegd wordt op de persoonlijke aanpak doorheen het hele keukenavontuur.

3D
Een fotorealistische 3D-tekening geeft je een messcherp beeld van je keuken, zelfs nog vóór die geplaatst is.

De technische kant
Niet alles is ontwerp en design. Er is ook oog voor een technisch adviseur die alles tot in het kleinste detail bij je thuis komt uitmeten en bekijken.

Meesterlijk
Met een persoonlijke Master Interieurarchitecte gaat De Abdij een stapje verder dan de andere keukenbouwers. Werkelijk niets wordt aan het toeval overgelaten.

Productie
Het productieproces verloopt met de allerbeste materialen en de grootste vakkennis. Voor keukentoestellen wordt samengewerkt met betrouwbare en kwaliteitsvolle partners. Een overzicht ervan vind je op de site.

Plaatsing
Ervaren schrijnwerkers plaatsen je keuken volgens afspraak en werken alles tot in de puntjes af.

Passie
De keukens worden met passie en de beste ingrediënten gemaakt. Aan jou nu om je droomkeuken te beleven.

Een keuken voor het leven met Keukens De Abdij garantie
Je wordt nooit aan je lot overgelaten. Een levenslange dienst na verkoop staat hier garant voor.

Moderne keukens

Foto: Keukens De Abdij

Advies en inspiratie

Zelf je keuken binnen de 5 minuten online ontwerpen?

Wil je vanuit je luie zetel je eigen keuken uittekenen met een keukenplanner? Dit kan in 3D dankzij een uniek ontwerpprogramma dat heel makkelijk te gebruiken is.
Zonder lastige download. Ontwerp je keuken in 3D.

Start hier de keukenplanner.

 

Soorten keukens

Moderne keukens

Bij een moderne keuken denk je automatisch aan eenvoud. Geen kitscherig gedoe, maar een keuken die strak in het pak zit en rust brengt.

Een moderne keuken bestaat in tal van varianten. Bepaalde kenmerken duiken wel steeds weer op: strakke lijnen, minimalistische vormen, kookeilanden, vaak in combinatie met hightech apparatuur, functionaliteit ten top.

Wit en zwart scoren hoog wanneer het gaat om moderne keukens, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Er zijn tal van mogelijkheden.

Een moderne keuken kan ook een kleurtje hebben of uit hout bestaan. Het is een misvatting dat een houten keuken automatisch landelijk zou zijn. En wat dacht je van combinaties van kleuren? Ton sur ton of nét het tegenovergestelde, namelijk twee kleuren die een mooi contrast vormen? Alles is mogelijk. Bekijk de fotogalerij om inspiratie op te doen.

Een moderne keuken kan vele gedaantes aannemen. Greeploos of niet, trendy, design, hedendaags of een mengvorm? De grote gemene deler is steeds klasse en stijl.

Klik hier om meer te weten te komen over moderne keukens.

Landelijke keukens

Een landelijke keuken straalt gezelligheid en warmte uit. Het ambachtelijke vakmanschap bij familiebedrijf De Abdij is de ideale match voor een landelijke creatie. In een landelijke keuken primeren natuurelementen. Ben je een nostalgisch type? Dan vind je zeker je ding binnen het landelijke gamma.

Een massieve donkere eiken keuken zoals die vroeger vaak voorkwam zit bij velen in het geheugen gegrift als summum van landelijke stijl. Maar het hoeft niet altijd massief te zijn om als landelijk beschouwd te worden. Ook een bleke kaderdeur en karaktervolle kroonlijsten zorgen voor een landelijke charme.

Ook voor landelijke keukens staat de tijd niet stil en wordt voortdurend geïnnoveerd. Zo is tegenwoordig de strakke landelijke stijl erg in trek. Dit is de keuken die meegaat met zijn tijd en trendy wordt zonder aan warmte in te boeten. Je zou hem als het ware kunnen omschrijven als de jonge versie van zijn klassieke voorouder.

Nog steeds zijn de materialen duurzaam, maar alles wordt voortaan gecombineerd met strakke elementen. Zo verdwijnen de tierlantijntjes en krijg je rechte lijnen in de plaats.

Een landelijke keuken hoeft niet uitsluitend uit hout te bestaan. Vaak werkt men tegenwoordig met een combinatie van natuurlijk hout en elementen in zwart en wit. Ook greeploze keukens kunnen perfect binnen het landelijke plaatje passen.

Als materiaal voor de kasten kan je ook binnen het landelijke gamma kiezen voor fineerhout of massief hout, maar evengoed voor laminaat of zelfs lak.

Klik hier om tal van voorbeelden van landelijk geïnspireerde keukens te ontdekken.

Keukens De Abdij design keukens

Foto: Keukens De Abdij

Lopende projecten

Op de site kan je eveneens 3D-tekeningen bekijken van keukens die door de architecten werden ontworpen, maar nog niet uitgevoerd zijn. Zo krijg je een idee van wat er zoal op maat kan gemaakt worden en hoe zo’n tekening eruitziet.

Werkbladen Keukens De Abdij

Het werkblad vormt een echte eyecatcher van je keuken. Er zijn verschillende mogelijkheden wat materiaal en kleur betreft, elk met een eigen uitstraling. Vergeet dus niet dat je niet enkel keukenkasten kiest, maar dat ook het werkblad de sfeer van je keuken bepaalt.

Het is dus niet enkel functioneel. Uiteraard zal naast je persoonlijke stijl ook je budget een rol spelen bij de keuze die je maakt. We zetten de meest voorkomende mogelijkheden even op een rij.

Kunststof

Dit is in feite hout met een laag kunststof erbovenop (o.a. laminaat). Groot voordeel is dat het erg prijsvriendelijk is. Het kan ook in een groot aanbod aan kleuren geproduceerd worden, zoals bijvoorbeeld ook houtlook. Onderhoudsvriendelijk is het eveneens. Enkel niet hittebestendig.

Natuursteen

Natuursteen is een luxeproduct, dus ook prijziger. Het gaat levenslang mee. Er bestaan verschillende soorten natuursteen, zoals bijvoorbeeld marmer en graniet. Zoals de naam het zegt, is dit een product uit de natuur, dus is het kleurenaanbod beperkter. De uitstraling is prachtig, maar natuursteen kan gevoelig zijn voor vlekken. Graniet is het meest gekozen materiaal voor natuurstenen werkbladen. Weet wel dat het niet hittebestendig is.

Composiet

Composiet brengt het beste van twee werelden – kunststof en graniet – samen. Het is samengesteld uit kwartsgranulaten en harsen en dit maakt het tot een heel sterk materiaal. Het bestaat in heel wat kleuren en afwerkingsmogelijkheden en is onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en krasbestendig. Laat er wel geen warme pan op staan, want die zou zich kunnen aftekenen.

Massief hout

Niet enkel kasten, maar ook werkbladen kunnen volledig uit hout bestaan. Ze zorgen voor een natuurlijke uitstraling, maar zijn niet vocht-, hitte- en krasbestendig. Hout vergt ook wel wat onderhoud om het mooi te houden.

Of iets anders

Je keuze nog niet gevonden? Bespreek je wensen met de interieurarchitecten. Heel waarschijnlijk vinden zij voor jou de oplossing onder de vorm van keramiek of inox of…

Keukens De Abdij

Foto: Keukens De Abdij

Kwaliteit van Keukens De Abdij in 10 punten

Net zoals in het Oude Testament zijn er ook hier 10 geboden, waarmee de Keukens De Abdij kwaliteit nog maar eens bewezen is.

  • Al méér dan 40 jaar maakt De Abdij als familiebedrijf jouw keuken.
  • De kwaliteit is top.
  • Master interieurarchitecten staan garant voor kleur- en materiaaladvies.
  • De prijs ligt 2 jaar vast.
  • Voor elk budget is er een keuken beschikbaar.
  • Enkel de beste keukenadviseurs ontwerpen jouw keuken.
  • Je kan een beroep doen op een eigen servicedienst.
  • Een keuken volgens de allernieuwste trends.
  • Keuken en interieur als totaalplaatje.
  • Een passie voor vakmanschap en vakkennis.

Keukens De Abdij toonzalen

Toonzalen

De vestigingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Naast thuisbasis Ninove vind je filialen in Waasmunster, Boutersem, Waregem, Zemst, Merksem, Brugge, Lier en Aartselaar en de veroveringstocht van Vlaanderen is nog lang niet voorbij.

Keukens De Abdij openingstijden

Wat handig is: alle filialen hebben identieke openingsuren. Op maandag is er sluitingsdag. Van dinsdag tot en met vrijdag kan je er terecht van 10u tot 12u en van 13u tot 18u. Op zaterdag en zondag zijn de winkels doorlopend open van 10u tot 18u. Hou de acties in de gaten, want het gebeurt wel eens dat er een nocturne is.

Contact

Keukens de Abdij is erg laagdrempelig. Contact opnemen kan heel eenvoudig telefonisch op 054/34 19 98 of online via info@keukensdeabdij.be. Op de website kan je eveneens een contactformulier invullen. En je bent uiteraard méér dan welkom (ook zonder afspraak) in één van de vele verkooppunten. Wil je een VIP-behandeling? Maak dan gratis een exclusieve afspraak.

COVID-19

Natuurlijk wordt alles coronaproof georganiseerd, want de veiligheid van de klant is prioritair. Voorzorgsmaatregelen zoals ontsmettingsgel, mondmaskers en handschoenen voor personeel en indien gewenst gratis mondmaskers voor de klant, anderhalve meter afstand en glazen wanden garanderen een veilige keukenkeuze.

Keukens De Abdij prijzen

Foto: Keukens De Abdij

Keukens De Abdij prijzen

Keukens De Abdij prijzen zijn er voor ieders budget. Je hebt reeds een volledig uitgeruste basiskeuken voor een prijsklasse van minder dan 10.000 euro. Alles hangt natuurlijk af van de gewenste materialen, afmetingen en aantal en soorten toestellen.

Je kan verschillende keukenoffertes opvragen, onderling vergelijken en beslissen wat het best past bij jouw smaak en binnen jouw budget. Indien je het wenst, kan je ook kiezen voor exclusieve ontwerpen met een hoger prijskaartje. The sky is the limit en steeds weet je goed op voorhand wat je te wachten staat. Nooit kom je voor verrassingen te staan, in welke prijsklasse je dromen ook liggen.

Wat kost jouw keuken bij Keukens De Abdij?

Met de calculator kan je naar hartenlust aan de slag om je keuken zo goedkoop of zo duur te maken als je zelf wil. Na het volgen van een aantal eenvoudige stappen, krijg je een raming volledig op maat van jouw keuze. Om te beginnen kies je voor nieuwbouw of verbouwing. Daarna duid je de opstelling van je keuken aan, het materiaal voor je kasten en werkblad en tot slot je toestellen.

De kostprijs van je nieuwe keuken berekenen met een keukencalculator? Het kan in een wip.
Zonder lastige download. In 5 minuten je keuken berekenen.

Klik hier om de keukencalculator te starten.

 

Toonzaalmodellen

Wil je een echt koopje doen, ga dan eens kijken in de verschillende filialen naar de keukens die daar tentoongesteld zijn. Misschien is er wel een modelkeuken te koop. Regelmatig worden toonzaalmodellen verkocht tegen sterk gereduceerde prijzen en kan je voor slechts de helft van de prijs of zelfs minder een model op de kop tikken. Op de website vind je een handig overzicht per vestiging met modellen en prijzen.

Keukens De Abdij acties en promoties

Outlet

Een eerste vorm van promotie is – zoals we daarnet al aangaven – het kiezen van Keukens De Abdij toonzaalmodellen. Op de site vind je een overzicht van alle toonzaalkeukens die op dit ogenblik in de aanbieding zijn. Het aanbod wisselt regelmatig en het loont zeker de moeite om de promoties in de gaten te houden. Je kan er forse kortingen mee scoren.

Lopende actie

Lopende Keukens De Abdij acties kan je telkens ontdekken in de folder die je ook online vindt.

Altijd is er wel iets in de aanbieding. Wil je op de hoogte blijven? Geef dan je naam en e-mail op en ontvang als eerste de maandelijkse acties in je mailbox.

Flanders Creations

Heb je zin in nét dat tikkeltje méér? Kies dan voor een exclusief ontwerp van Flanders Creations. Dit zijn stuk voor stuk keukens ontworpen door Bruno Van den Brande, volgens de specifieke eisen en wensen van elke individuele klant. Een team van interieurarchitecten gaat aan de slag om de persoonlijkheid van de klant te doen weerspiegelen in zijn keukenkeuze.

Laat je inspireren door wie jou voorgegaan is, zowel in landelijke als moderne stijl, en neem een kijkje in de fotogalerij van Flanders Creations. Daar vind je exclusieve keukens met zowel muuropstelling als in L- of U-vorm. Ook een kookeiland behoort tot de mogelijkheden.

Landelijke keukens

Foto: Keukens De Abdij

Ervaringen

Reviews

Wanneer we kijken naar review analyses, dan mogen we besluiten dat Keukens De Abdij beoordelingen hoog scoren qua klantentevredenheid.

Op de eigen site staan tal van getuigenissen. Interessant is dat het niet enkel gaat om schriftelijke beoordelingen, maar dat je klanten uit heel Vlaanderen zelf aan het woord hoort en ziet en het eindresultaat van hun keuken kan bekijken in een filmpje.

We geven je een bloemlezing uit de meest voorkomende termen. Vriendelijk, behulpzaam, vlot, afspraken perfect nagekomen, uitstekende kwaliteit en service, een aanrader, professionele uitleg, prijs/kwaliteit top, luisterend oor, vlotte samenwerking, vakkennis, gastvrijheid, … Kortom de klanten zijn superblij.

Ook wanneer we naar externe reviews kijken, merken we dat heel vaak de loftrompet gestoken wordt over de keukens van De Abdij. Ook daar weer reacties zoals goede ontvangst, op een professionele manier geholpen, deskundig advies, een super ervaring, van begin tot eind super,…

Klachten

Klachten zullen er altijd en overal zijn. Niemand is feilloos. Maar als er zich al eens een akkefietje voordoet, dan wordt dit snel verholpen. Het kan altijd dat er bijvoorbeeld door omstandigheden wat vertraging ontstaat bij het opstellen van de offerte of dat er iets anders misloopt, maar dit wordt onmiddellijk rechtgezet, met de nodige verontschuldigingen.

Klantenbeoordeling

Wanneer we naar Keukens De Abdij beoordelingen kijken, dan zien we dat het bedrijf een klantenscore van 9/10 haalt, dit op basis van feedback van méér dan 100 klanten. Summa cum laude oftewel grootste onderscheiding met felicitaties van de jury dus.

Klantenzone – Dienst na verkoop

Een ware troef is de levenslange servicegarantie, een unicum in België. Eerst en vooral is er een prima dienstverlening na verkoop. Je krijgt steeds binnen de 48u antwoord op gelijk welke vraag die je stelt. Bovendien betekent de Keukens De Abdij garantie dat je levenslang geen verplaatsingskosten en werkuren hoeft te betalen voor herstellingen aan je keuken.

Conclusie

Wanneer we de vergelijking maken met twee andere keukengiganten in België – Ikea en Dovy – dan staat de Keukens De Abdij kwaliteit zeker zijn mannetje.

Het Zweedse Ikea is marktleider in België qua keukenverkoop en hanteert als kernwoorden functioneel en goedkoop. Nadeel is dan wel dat je er geen keuken op maat kunt kopen.

Dovy Keukens – tweede in rij qua verkoop – produceert in eigen land maatkeukens van superieure kwaliteit met topservice en is vooral bekend door de soms hilarische reclamespots met oprichter Donald Muylle in de hoofdrol.

De keukens van De Abdij zijn goed op weg om Vlaanderen te veroveren. Net als Ikea wordt functionaliteit hoog in het vaandel gedragen. Maatwerk is hier wél mogelijk en voor ieders budget is er een keuken.

Net als bij Dovy Keukens draait bij De Abdij de reclamecampagne op volle toeren, met in de hoofdrol twee stoere jongens die alle kwaliteitseisen checken en zien dat het goed was. De standvastigheid van een familiebedrijf en het constant bezig zijn met vernieuwen en marktonderzoek vormen misschien wel de tandem die leidt tot het succesrecept van dit bedrijf.Foto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!