Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Keukentoestellen? Er zijn diverse toestellen te vinden om u optimaal te bedienen in een keuken. Bekijk welke toestellen u maximaal kunnen bedienen in de keuken.

Gratis keukencatalogi?

Wilt u graag voorbereid op pad in uw zoektocht naar een nieuwe keuken? En alvast inspiratie opdoen? Onze gratis keukencatalogi helpt u verder. Met meer dan honderden pagina´s aan keukeninspiratie en tips. Binnen enkele dagen bij u thuis en geheel gratis. Ontvang nu de gratis keukencatalogi thuis.


Keukentoestellen

Als je aan keukens denkt, dan denk je aan de bijbehorende toestellen. Bijvoorbeeld:

  • Koelkasten, vriezers
  • Ovens
  • Vaatwassers en wasmachines
  • Fornuizen
  • Kookplaten
  • Damp(afzuig)kappen

In deze tekst komen verschillende inbouwtoestellen aan de orde.

Als u op zoekt bent naar een keuken krijgt u te maken met verschillende merken en leveranciers.  Zaken zoals gebruiksgemak, kwaliteit, energieverbruik, vormgeving en het budget hebben een grote rol in het aanschaffen van een keuken.

Keuken tekenen 3D

Je moderne keuken zelf ontwerpen? Zonder download – direct met dit mooie 3D programma

Teken je keuken online

Oriëntatie

Wanneer u in een toonzaal een advies gesprek hebt met de verkoper, heeft u al in uw hoofd wat u ongeveer nodig hebt en wilt. Zijn er soms veranderingen te verwachten zoals: gezinssamenstelling of minder tijd om te koken? Daarnaast moet u zich ook bedenken in welke categorie u thuis hoort. Gaat u voor gemak, snelheid of status?

Dan hebben we nog de prijs. U neemt natuurlijk alleen een vaatwasser als u zich dat kan veroorloven. Maar als u bijvoorbeeld een magnetron neemt en u ontdooit/verwarmd dingen alleen op, dan is het zonde om een combi-magnetron te nemen. Kijk goed waar u uw geld kan besparen.

Kijk bij het aanschaffen van keukentoestellen ook naar de inhoudsmaten. Informatie hierover kunt altijd aanvragen bij de toonzaal of de fabrikant van de keukentoestellen. Nieuwsgierig naar de goedkoopste keukens? Bekijk de goedkoopste keukens.

Koken

Gasfornuis keukentoestellenKoken, waar het allemaal om draait. Voor het koken van uw eten heeft u natuurlijk keuze uit verschillende keukentoestellen. U kunt koken op gas en elektriciteit. Toch is het zo dat koken op gas meestal de voorkeur krijgt. Maar koken op een keramische kookplaat doet het beter dan op gas.

Keramische kookplaat KeukentoestellenBovendien is het veiliger om op een kookplaat te koken door: pan-herkenning, restwarmte-indicatie, automatische vonkontsteking en het automatisch uitgaan van de plaat wanneer deze niet gebruikt wordt.

 

Dampkappen

Tijdens het koken komen er allemaal stoffen vrij. Deze dienen gelijk opgevangen te worden om ongewenste geuren te voorkomen.

Denk bijvoorbeeld aan de baklucht van patat. Het is ongetwijfeld een geur die vaak genoeg door het huis blijft zweven.Dat is de reden dat bijna elke keuken is voorzien van een dampkap.

Je hebt dampkappen die voorzien zijn van een motor of zonder motor. Bij dampkappen die een motor hebben is het belangrijk dat ze geluidloos zijn.

dampkamp keukentoestellenHet is belangrijk dan de dampkap wordt aangesloten op een afvoerpijp. Dit om de vieze stoffen uit te drijven en de schone lucht weer als vervanging binnen te krijgen.

Het is belangrijk dat de dampkap een groot bereik heeft, als de dampkap maar voor de helft over de kookplaat gaat, wordt niet alles opgenomen waardoor de dampkap weinig tot geen functie heeft.

Bij een open keuken nemen mensen vaak een dampkap die elektrisch is, dit om het geluid minimaal te houden. Omdat er dampkappen zijn die twee motoren bevatten, bestaan er nu ook modellen die met een bepaalde demping van het geluid zijn ontworpen.

Er zijn verschillende soorten en maten van dampkappen, de meest bekende dampkap is de schouw dampkap.

Deze wordt aan de muur gemonteerd en scheelt in ruimte. Om de dampkap schoon en hygiënisch te houden dienen de filters met regelmaat schoongemaakt te worden.

 

Koelen en vriezen

Er zijn een aantal verschillende koeltoestellen. Enkeldeur koelkasten, dubbeldeur koelkast en koel-vriescombinaties.

Als u een koeltoestel gaat kopen moet u met de inhoud, het aantal sterren van het vriesvermogen maar ook het energieverbruik rekening houden. Het energieverbruik wordt aangegeven door middel van een energielabel.

Daarnaast is het ook belangrijk om op te letten hoelang het zijn temperatuur blijft houden nadat de stroom is uitgevallen. Mocht namelijk de stroom uitvallen wanneer u niet aanwezig bent, dan kan het heel snel gaan met de voedingsmiddelen. Een toestel kunt u altijd verdelen in drie categorieën als het gaat om de inhoud.

Dit is klein, gemiddeld en groot.

  • De kleine heeft een inhoud van 150 liter
  • De gemiddelde heeft een inhoud van 220 liter
  • De grote heeft een inhoud van 220 liter of meer.

Het hangt natuurlijk af van de gezinsgrootte welke bij u past. Voor één of twee personen is een kleine inhoud voldoende.

Het vriesvermogen word zoals eerder vermeld aangegeven in sterren. één ster is een laag vermogen en vier sterren is een uitstekend vermogen. Als tip geven wij u mee om een koeltoestel nooit naast een ander toestel te zetten dat warm wordt.

Door de hitte van een ander toestel het koeltoestel zijn vermogen niet kan halen.

Vaatwasser

Als laatste behandelen we de vaatwasser. Bij een vaatwasser zijn er drie belangrijke elementen van belang: energie, waterverbruik en geluidsniveau.

Het verbruik van de energie is ingesteld op het resultaat van wassen en drogen. Het verbruik van water bij een zuinige vaatwasser is vergelijkbaar met een afwas die u thuis met de hand doet.

Een zeer zuinige vaatwasser gebruikt ongeveer zestien liter per afwas terwijl dat ten opzichte van een normaal exemplaar rond de 20 liter is. Een vaatwasser maakt over het algemeen redelijk veel geluid. Echter is dit bij een geluidsloze vaatwasser maar rond de 44 db.

Vaatwasser keukentoestellenDe vaat drogen gebeurd via een verwarmingselement of een ventilatiesysteem.

Door de ventilatie wordt de vaat droog geblazen zonder dat het de vaat beschadigd of aantast. Het aantal spoelfases wordt bepaald door de inhoud van de vaatwasser.

Dit doet de vaatwasser zelf. Door middel van sensoren is te zien hoeveel vaat in de vaatwasser zit en hoeveel water er verbruikt moet worden. Zo voorkomt u dat u te veel water verbruikt.

De vaatwasser voorkomt uit zichzelf dat u een overstroming krijgt. Dit wordt gedaan met behulp van een systeem die de watertoevoer stopt als er teveel aanwezig is.


Alvast inspiratie opdoen?

Vond u dit artikel nou interessant? En bent u benieuwd naar nog meer tips, feitjes en inspiratie? Ontvang onze gratis keukencatalogi thuis!

Ja, ik wil graag een gratis keukencatalogus!Foto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!