Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Keuken trends 2018? Benieuwd naar de allernieuwste keukentrends? Wij hebben het allemaal voor u op een rijtje gezet. De laatste keukentrends samengevat in dit artikel. Laat u inspireren op weg naar een nieuwe keuken!

Gratis keukencatalogi?

Wij hebben speciaal voor u een gratis keukencatalogi. Pagina´s vol met inspiratie, tips, kortingsbonnen en de aller laatste trends. Laat u niet verassen en bereid u zelf goed voor met onze gratis keukencatalogi.

Ja ik wil de gratis keukencatalogi!

Waar gaan we het nou in dit artikel allemaal over hebben? Wij hebben de top 5 keuken trends van 2018 voor u samengesteld:

Ethnic Nature
Gekleurde spoelbakken
Innovatieve afzuiging
Woonkeuken
Brede keukenlades

Ethnic nature

Tropische natuur en exotische kleurtinten zijn dé kenmerken van de nieuwste keukentrend: Ethnic Nature. Deze nieuwe trend is het tegenovergestelde van vorige trends, de monochrome keukens.

keuken trend 2018 ethnic nature

De natuur- of aardetinten zijn vanzelf sprekend: Groen, bruin, rood, geel en oranje zijn de kleuren die terugkomen in de natuur.

Aardetinten en grof hout maken de keuken één groot geheel.

 

Onbewerkte look

Bij Ethnic Nature zijn de nerven en aders van hout- en steenstructuren duidelijk zichtbaar.

Het hout geeft een natuurlijke onbewerkte look. En geeft het optische effect dat je zo dichter bij de natuur staat.

Wilt u dit ook in uw keuken? Stel het eventueel samen met lichtere kleuren zoals wit om de rustgevende sfeer te laten spreken samen met de warme sfeer van de donkere tinten.

keuken trend 2018 ethnic natureHeeft u een betonnen keuken? Geen probleem, de trend gaat namelijk goed samen met betonnen keukens.

Probeer het te combineren met onder andere houtsoorten en planten om het leven erin te brengen.

Keukenblad van natuurlijk materiaal

Om de keuken een extra tintje natuur te geven is het mogelijk uw keukenblad te laten maken van natuurlijk materiaal. U kunt een nieuw keukenblad laten maken of uw huidige laten vervangen.

Natuurlijk materiaal zoals composiet, massief hout of natuursteen is hier uitstekend geschikt voor.

Gekleurde spoelbakken

In 2018 wordt de spoelbak niet meer van gewoon roestvrij staal gemaakt. De tijdloze en sterke spoelbakken zijn verleden tijd. Tegenwoordig wordt er steeds meer tijd besteed aan de design van een keuken en zijn accessoires. Waar het vroeger eigenlijk alleen maar als een praktisch onderdeel gezien werd.

De spoelbak is één van de belangrijkste elementen in uw keuken. De spoelbak gebruikt u bijvoorbeeld voor het behouden van hygiëne, groenten en pannen afspoelen.

keuken trend 2018 gekleurde spoelbakken

Naast de gekleurde spoelbakken is het hebben van een gekleurde keukenkraan ook een extra toevoeging aan de trend.

Er zijn de afgelopen jaren steeds meer modellen en vormen beschikbaar en ook de kleur speelt een belangrijke rol in het keuzeproces.

Welke kleur voor uw spoelbak?

Tegenwoordig hebben meerdere merken en bedrijven ingespeeld op de hedendaagse trend. Zij hebben verschillende soorten materialen, kleuren en vormen beschikbaar gesteld. Koper, wit en metaal zijn op de markt gebracht om veranderingen mogelijk te maken.

Welke kraan en spoelbak past het beste bij uw keuken? Een zwarte kraan zou uitstekende staan in een moderne strakke keuken. Daarentegen zou een koperen kraan het heel goed doen in een industriële keuken.
De mogelijkheden zijn tegenwoordig erg breed.

Innovatieve afzuiging

keuken trend 2018 innovatieve afzuiging

In 2018 zetten we de trend van innovatieve afzuiging voort. In 2017 maakte de grote dampkap al plaats voor de geïntegreerde afzuigkap.

Je hebt complete vrijheid tijdens het koken, de afzuiging is afgestemd op de kookplaat. En het beste? Je stoot je hoofd niet meer!

De afzuigkap boven het fornuis verdwijnt zeker niet, maar er zijn prachtige alternatieven die wellicht wel meer comfort bieden.

Geïntegreerde afzuiging kan verwerkt worden in een bovenkastje, het aanrechtblad maar ook de kookplaat. Er zijn meerdere mogelijkheden zodat u de beste keuze voor uw keuken kan maken.

Bij deze innovatieve afzuiging worden de etensgeuren direct weggezogen uit de pan. Zo hebben de geuren geen kans om op te stijgen. Geïntegreerde afzuiging is razend populair en ideaal voor kookeilanden.

Woonkeuken

Gezellig, open, vrij en ruimtelijk. De nieuwe keukentrend van 2018 is onder andere de woonkeuken.

keuken trend 2018 woon keukenKoken en wonen wordt steeds vaker gecombineerd in dezelfde ruimte. De keuken dient steeds meer als een verlengstuk van de woonkamer.

Er gebeurt veel meer dan alleen koken.

Woonkeukens bestaan vaak uit twee delen. Aan de kant van de wand vinden we vaak de koelkast, vaatwasser en het fornuis.

Tegenover dit kookgedeelte is vaak een kookeiland of een bar te vinden. Dit sluit goed aan op de kookeilanden trend van de vorige jaren.

Centrale plek

Gezellig met familie of vrienden op de bank met de koelkast naast je zodat je niet ver hoeft te lopen? Het komt steeds vaker voor. Woonkeukens worden een populaire trend die mensen samen verenigt in een ruimte waar niet alleen koken centraal staat, maar ook plezier.

keuken trend 2018 woonkeuken

Hoe creëer je nou een woonkeuken? Vaak herken je een woonkeuken aan de functionele kookeilanden met daaraan barkrukken.

Zo wordt de keuken een centrale plek in huis waar mensen samen komen en uitgebreid wordt gegeten en gedronken.

Brede keukenlades

Keukenlades zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. De brede keukenlades zijn momenteel populairder dan ooit tevoren. Naast het rustige optische effect zijn ze ook nog eens erg praktisch. De keuken bestaat voornamelijk uit horizontale lijnen wat een strak en georganiseerd effect creëert.

Zo krijgen ook kleine keukens een luxe en ruime uitstraling. Een brede keukenlade past altijd, of u nou een grote of kleine keuken hebt. Alles is mogelijk.

keukentrend 2018 brede keukenladesTwee keuken kasten worden geïntegreerd in een groter geheel door de breedte van de keukenlades.

Hierdoor zijn er minder openingen zichtbaar waardoor er een strakkere uitstraling ontstaat. Door de juiste keus in kleur kunt u nog meer rust creëren.

Wat maakt de brede keukenlades dan zó populair? Naast de luxe en ruimtelijke uitstraling zijn brede keukenlades ook nog is erg praktisch:

  1. Opbergruimte wordt optimaal gebruikt
  2. Minder kasten
  3. Makkelijk in gebruik
  4. Mooie uitstraling
Combinaties

De keukenlades zijn het eerste oogpunt als u naar uw keuken kijkt. Zij bepalen de gehele uitstraling. Daarom is het ook mogelijk de keukenlades in talloze stijlen, kleuren en materialen te kiezen.

Wilt u voor een landelijk sfeertje? Kies dan voor (eiken)houten lades, de warmte en landelijkheid straalt er dan vanaf. Toch liever een moderne keuken? Kies dan bijvoorbeeld voor hoogglans witte keukenlades.

Waar u ook voor gaat, vrijwel alles is mogelijk. Van greeploos naar tijdloos. De keukentrend is ook nog goed te combineren met een eerder benoemde trend: zwevende keukenkasten.


Wat heb ik nou eigenlijk gelezen?

In dit artikel hebben we kortom samengevat de top 5 keuken trends voor u op een rijtje gezet:

  • Ethnic Nature
  • Gekleurde spoelbakken
  • Woonkeukens
  • Innovatie afzuiging
  • Brede keukenlades.

Deze trends maken uw keuken de hipste keuken van deze tijd. U kunt met een gerust hart op zoek naar uw nieuwe keuken, wetend dat u op de hoogte bent van de nieuwste trends.


keukentrend 2018 groen vinkjeNog meer behoefte aan tips, inspiratie en kortingsbonnen? Geen probleem, wij hebben helemaal gratis een keukencatalogus samengesteld!

Ontvang de gratis keukencatalogi!Foto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!