Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Kleine keukens met kookeiland? Kleine keukens zijn populair vanwege de afmetingen. Bent u op zoek naar een kleine keuken? En het liefste met kookeiland? We hebben alle informatie over kleine keukens met kookeiland voor u verzameld.

Gratis keukencatalogi?

Ontvang gratis keukencatalogi boordevol kleine keukens met kookeiland of bezoek hier de goedkoopste keukenzaak met kleine keuken.

Kleine keukens met kookeiland

Als u een kleine keukenruimte heeft is de indeling van zeer groot belang. U dient rekening te houden met de ruimte voor opbergruimte maar ook voor toestellen. Zo kunt u bijvoorbeeld de keuze maken om een ingebouwde oven weg te laten, om hier voor een kast in de plaats te nemen.  Dit zorgt voor meer opbergruimte.

Als u denkt aan een keuken, wat heeft u dan als eisen in uw hoofd? En welke middelen zou u ook ergens anders in uw huis kunnen opbergen in plaats van in de keuken? Als u bijvoorbeeld een prachtig servies set heeft, kunt u het ook overwegen om deze op te stellen in een kast in de kamer. Daar waar mensen het ook nog kunnen bewonderen. Dat soort mogelijkheden kunt u veel ruimte besparen in de keuken.

 

Wat is een kookeiland?

KookeilandEen kookeiland is een extra werkblad in het midden van uw keuken.

Hierdoor kunt u in uw keuken meer opbergruimte creëren want u kunt onder het werkblad nog kiezen voor een ladekast of een open kast.

Door middel van een kookeiland heeft u ook meer ruimte om in een keuken te zitten.

U kunt om het werkblad heen lopen, maar u kunt er ook barkrukken omheen plaatsen waardoor u ook in uw keuken kunt zitten met bijvoorbeeld een verjaardag of gewoon na uw werk met een uw familie om bij te kletsen over de dag. Het is ook mogelijk om een spoelbak, gasstel of inductie kookplaat op het eiland te plaatsen.

 

Kleine maar toch ruime keuken

De combinatie van de kasten is ook van groot belang.

Een keuken in een kleine ruimte is vaak de keuze bij mensen om het groter en een rustig over te laten komen.

Daarom zijn er een aantal aspecten in een keuken die u de mogelijkheid bieden om de keuken groter en rustiger te laten lijken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan een kleurencombinatie, donkere kleuren geven namelijk gelijk een klein idee.

kleine keuken ruimAls u lichtere kleuren gebruikt lijkt de keuken veel opener. Het licht er natuurlijk ook aan hoeveel licht de keuken ontvangt, en vanuit welke hoek.

Ook de richting van strepen op het behang kan van invloed zijn op hoe groot een keuken lijkt.

De combinatie van de kasten is ook van groot belang. Zo is een kast met een motief gelijk op het eerste oog drukker dan een egale kast. Als u allemaal kleine kastjes heeft geeft het ook gelijk een drukkere uitstraling dan minder maar grotere kasten. Een andere mooie optie voor ruimte is greeploze kastjes.

 

Kleine keuken met kookeiland

In een kleine keuken kan er voor een kookeiland gekozen worden. Dit is alleen niet voor elke keuken mogelijk. Het is een idee om een kleine keuken uit te breiden. Doordat er een extra blad bij komt in de keuken en hierdoor ook meer ruimte voor qua kastjes.

Hierdoor oogt de kleine keuken niet meer klein. In een te kleine keukenruimte is het niet verstandig om te kiezen voor een eiland. Qua ruimte past het wellicht niet en de kans dat het een mooi geheel word is ook klein.

Kijken of een kookeiland in uw kleine keuken past?

checklistOp eenvoudige wijze kunt u bekijken of een kookeiland in uw keuken kan. U kunt dit berekenen door middel van elke zijde van de ruimte in de keuken, de afmeting van de oppervlakte van de vloer op te meten.

Mocht u tussen alle zijden van de keuken een ruimte van 1 tot 1,2 meter overhouden, dan is uw keuken geschikt voor een kookeiland.

Mocht u deze ruimte niet overhouden, dan kunt u er altijd nog voor kiezen om een schiereiland te nemen. Dit is hetzelfde als een kookeiland alleen is hier één kant van het eiland vast aan de rest van uw keuken of muur. De minimale ruimte voor een kleine keuken met kookeiland is 1,5 bij 1 meter.

 

Kleine keuken met schiereiland

Indien er te weinig ruimte voor een normaal eiland beschikbaar is, kunt u kiezen voor een schiereiland. Een schiereiland kenmerkt zich doordat er een kast of een deel van een kast vastzit aan het eiland. Zo kan er in een te kleine keukenruimte toch worden gekozen voor een eiland.Foto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!