Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Koken op een inductie kookplaat is momenteel razend populair – en is de gaskookplaat steeds meer aan het vervangen. De inductie kookplaat is erg milieuvriendelijk en ziet er ook erg stijlvol uit. Deze plaat heeft daarnaast nog veel meer voordelen ten opzichte van andere soorten kookplaten.

Koken op een inductie kookplaat?

Hoe kun je koken op een kookplaat die nauwelijks warm wordt? Bij een inductie kookplaat worden de pannen verwarmd door een magnetisch veld. De warmte trekt razendsnel door naar de pan – haal je de pan weer van de inductiekookplaat? Dan is de warmte direct verdwenen.

De inductie kookplaat is momenteel de populairste kookplaat die er is.

Keukens met inductiekookplaten zien?

Wil je nog meer ideeën opdoen? Ontvang onze gratis keukenmagazines.

 

 

Een inductie kookplaat

 

Voordelen van inductie

Hieronder volgen een paar voordelen van de inductie kookplaat ten opzichte van de andere soorten kookplaten:

1. Minder gevaarlijk

De inductie kookplaat is de veiligste manier om te koken. Je kookt niet meer via gas, maar via elektriciteit. Nou zijn er nog 2 verschillende elektrische varianten, namelijk keramisch en inductie. Bij keramisch wordt nog wel de hele kookplaat warm, maar bij inductie alleen het deel van de plaat waar een pan op staat. Je hebt dus in plaats van een vlam onder de pan een deel van de kookplaat dat warm wordt. Als je de pan van de plaat haalt, koelt de plaat direct af –  dit is een stuk veiliger voor kinderen.

Foto’s: Keukens De Abdij

Ook zo’n prachtige keuken? 🠒 Ontwerp mijn droomkeuken! Makkelijk, snel, verbluffend.

2. Beter voor het milieu

De inductieplaat gaat pas aan als je er een pan op zet – en is dus super zuinig. Ook verbruikt deze plaat nog eens veel minder energie. De inductiekookplaat is ook de meest milieuvriendelijke manier van koken; Doordat de warmte niet naar de kookplaat gaat, maar meteen naar de pan maak je goed gebruik van de energie.

3. Makkelijk schoon te maken

Deze kookplaat heeft een glad oppervlak en geen pitjes, waardoor de kookplaat erg makkelijk schoon te maken is. Je gaat er makkelijk met een doek overheen.

4. Het eten is een stuk sneller warm

Het koken op inductie gaat sneller dan bij gas. Dit komt omdat de energie bij inductie directer naar de pan gaat. De pan en het eten zijn hierdoor sneller warm.

Kosten inductie kookplaat

Je kunt een inductie kookplaat kopen voor prijzen tussen de € 200,- en € 2.400,-. De prijs hangt af van meerdere factoren, zoals het merk en de grootte. Voor een inductie plaat heb je ook nieuwe pannen nodig – je hebt namelijk speciale pannen voor het koken op inductie. Een pannenset voor op een inductie plaat heb je vanaf € 79,-. Ook dit heeft te maken met de kwaliteit en het merk van de pannen.

De prijs voor de pannen en de kookplaat zal dan in totaal rond de € 1.500,- liggen. In het geval dat je een wat duurdere kookplaat aanschaft zal de prijs inclusief pannen kunnen oplopen tot € 3.000,-.

Categorieën: UncategorizedFoto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!