Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

 

Wilt uw een nieuwe keuken kopen of uw oude keuken laten renoveren? Zoekt u advies en informatie over een nieuwe keuken kopen? Vind hier op Nieuwe Keuken Kopen veel informatie over het kopen van een nieuwe keuken.

Ontvang gratis keukencatalogi voor de nieuwste trends op het gebied van keukens. Vind hier de goedkoopste keukens in België.

Elke dag helpen wij veel Belgische en Nederlandse bezoekers bij de zoektocht naar een nieuwe keuken door onafhankelijk advies te geven. Hopelijk kunnen wij u ook van dienst zijn. Heeft u ervaring met keuken toonzalen uit België? Deel hier uw ervaring met ons en ontvang gratis handige keukentips die u veel geld kan besparen. Overzicht van alle keukentoonzalen bij u in de buurt? Kijk hier voor alle keukentoonzalen in België.

Keuken kiezen

Uw zoektocht naar uw ideale keuken begint met het vaststellen van hoe uw keuken eruit komt te zien. Bij deze stap is het handig om zoveel mogelijk inspiratie op te doen. Er zijn talloze vormen, modellen en kleuren die uw kan kiezen bij het samenstellen van uw ideale droomkeuken. Zo is het ruime keuze uit verschillende werkbladen, handvatten en apparatuur. Stap voor stap komt u dichterbij bij de keuken die voldoet naar uw wensen en perfect bij u past.

 

Keuken vervangen

nieuwe keuken kopen 2

In het geval uw een bestaande woning heeft gekocht. Is de kans aanwezig dat de keuken niet aan uw wensen voldoet, wellicht heeft die de verkeerde kleur of ontbreekt er apparatuur waar u de voorkeur aan geeft. Het kan ook zijn dat de keuken zijn beste tijd heeft gehad. In dat geval kunt u ervoor kiezen om de bestaande keuken te laten renoveren of vervangen.

 

Het voordeel is niet alleen dat u een keuken heeft waar u met plezier gebruik van maakt, maar de woning stijgt ook aanzienlijk in waarde. Voor het geval u na zoveel jaar weer besluit het huis te verkopen. Het is dan handig om rekening te houden met een soort keuken die veel mensen mooi vinden. Dit doet u onder andere door u keuken ruim op te zetten of een ruimtelijk gevoel te creëren. Daarnaast valt bij veel mensen inbouwapparatuur ook erg in de smaak. Als u goed zoekt kunt u dit realiseren voor niet al teveel geld.

 

Wensen en inspiratie

Om te beginnen is het handig om voor uzelf uw wensen en eisen die u aan u nieuwe keuken stelt op papier te zetten. Als u in de toekomst van plan bent het huis te verkopen denk er dan aan om een keuken te laten plaatsen die tijdloos is. Een nieuwe keuken gaat heel wat jaren mee. De benodigde kastruimte en de apparatuur die u graag wilt heeft als voordeel dat u later veel plezier van u keuken beleeft. De inspiratie kunt u op verschillende manier op doen.

Op veel keukenwebsites is het mogelijk uw eigen keuken gemakkelijk binnen elke stappen te ontwerpen. Zo kunt u thuis zien hoe uw keuken eruit komt te zien. In het geval u niet zo creatief bent, kunt u alles ook rustig met een keukenadviseur bespreken die vervolgens uw wensen verwerkt in een (online) ontwerp. Wilt u op uw gemak met uw partner bekijken wat er allemaal mogelijk is op keukengebied, is het mogelijk om gratis keukencatalogi van verschillende merken bij ons te bestellen.

 

Keukensoorten

U heeft verschillende soorten keukens, klein tot grote keukens, goedkope tot dure keukens. Alles wat u maar bedenken kan. Zo is het natuurlijk hoe meer u uw keuken persoonlijk maakt, hoe duurder uw keuken wordt. Zo heeft u de standaardkeukens voor 8.000 euro maar ook de gepersonaliseerde keukens die kunnen oplopen naar de 60.000 euro. Als u het heeft over soorten keukens kunt u denken aan:

  • Eilandkeukens, dit zijn keukens die midden in uw keuken staat en wordt meestal als een bar gebruikt of wordt aan gekookt. Een eiland keuken geeft uw keuken een gezellige sfeer en een huiselijk gevoel. Ook geven eilandkeukens uw keuken een luxe en mooie uitstraling.
  • Greeplozekeukens, dit zijn keukens waarbij er aan de keukenkasten geen handvatten of handgrepen aan vast zijn gemonteerd. Dit zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Vaak wordt er bij deze keuken gebruik gemaakt van een soft-motion techniek. Dit is een rubbertje die er voor zorgt dat wanneer u de kastdeuren dicht doet de snelheid wordt afgeremd en de kastdeuren minder snel beschadigen. Hierdoor gaan de kastdeuren ook langer mee. Ook wordt er gebruik gemaakt van een tip-on techniek, hierbij is er geen sprake van greeplijsten maar drukt u op uw kastdeur waardoor hij iets naar voren komt. U kunt de deur dan openen.
  • Hoogglanskeukens, deze zijn over het algemeen wat duurder dan de standaard keukens. De prijs is het zeker waard. Hoogglans is een combinatie van kunststof en superieur folie. Hoogglanskeukens wordt meestal gekozen omdat het een duurdere en mooiere uitstraling heeft. Vaak worden hoogglanskeukens geleverd met greeplozekasten. Ook worden hoogglans keukens vaak gecombineerd met een granieten of composieten aanrechtblad.
  • Landelijke keukens, dit zijn keukens die meestal een ouderwetse uitstraling hebben. Zo ziet u ook vaak dat in landelijke keukens veel hout is bewerkt. Dit geeft uw keuken een huiselijk en een warm gevoel. Klik hier voor meer informatie.
  • Klassieke keukens, deze keukens geven u een middeleeuwse sfeer. De kasten hebben een klassiek en oude uitstraling. In deze keuken worden natuurlijk ook gebruik gemaakt van keukenapparatuur die een ouderwetse uitstraling hebben.

 

Zelf tekenen, vergelijken of gratis aanvragen?

Vergelijk keukens op prijs of ontvang gratis keukenmagazines in huis of teken uw eigen keuken in 3D.Foto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!