Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Kookeiland in de keuken? Voor mensen die van koken houden een aanrader. Maar wat zijn nou de grootste voordelen aan een eiland –

Waarom een kookeiland nou echt iets voor jou is

Als je graag kookt moet je er wel de ruimte voor hebben. Een kookeiland heeft een extra groot aanrechtblad, waar je alles makkelijk kwijt kunt. Daarnaast is er genoeg ruimte om de ingrediënten te kunnen snijden zonder dat er iets in de weg zit.

Keukens zien met een kookeiland?

Kijk in onze gratis keukenmagazines.

Waar moet je nou op letten bij de afmetingen van het eiland?

Hoe groot moet een eiland nou eigenlijk zijn? Wat is de standaard grote en kan je daar nog veel van afwijken? Je moet eerst kijken naar de rest van de keuken om te weten hoe groot het kookeiland kan worden.

Foto’s: Keukens De Abdij

Ook zo’n prachtige keuken? 🠒 Ontwerp mijn droomkeuken! Makkelijk, snel, verbluffend.

Waar staan bijvoorbeeld alle apparaten? Wat is het totale oppervlak van de keuken? Hoeveel kasten wil ik in de keuken hebben? Als je hier antwoorden op hebt kan je pas zeggen hoe groot het eiland kan worden. Zo moet de vaatwasser ook nog open kunnen.

kookeiland past het bij jou

Meestal staan de apparaten in je keuken, zoals de koelkast en de vriezer aan dezelfde kant. Het handigste is om je kookeiland daar recht tegenover te plaatsen.

Verschillende opstellingen van je kookeiland

Er zijn veel verschillende opstellingen mogelijk met een kookeiland. Ten eerste heb je een losstaand eiland, dit is een los eiland met een aanrechtblad waarop je kan koken. Er zijn onderkasten om spul in op te bergen.

De tweede optie is een spoeleiland, dit is een aanrechtblad met daarin een spoelbak. Het spoeleiland heeft net zoals het losstaande eiland kastjes.

Bij deze 2 opties is er wel 1 ding waar je rekening mee moet houden en dat is dat de elektra of gastoevoer onder de grond door getrokken moet worden. Ook water toe- en afvoer moet via de grond.

De laatste optie is het schiereiland. Hier zit het aanrechtblad met een zijde tegen de muur aan waardoor je niet onder de grond door hoeft voor de bekabeling.

Voor en nadelen

Voordelen

Je kan het kookeiland makkelijk combineren met het eet en woon gedeelte van je huis. Zo kan je samen met je vrienden of gezin in de keuken zitten, want een kookeiland zorgt ervoor dat je een gezellige woonkeuken hebt.

Nadelen

Het grote nadeel is dat kookeilanden erg groot zijn en daardoor flink wat ruimte in beslag nemen in jouw keuken. Met een schiereiland of een kookeiland in een wat kleiner formaat past het misschien toch nog net in de keuken. Het belangrijkste is dat je genoeg ruimte hebt om het kookeiland heen, zodat je nog wel de ruimte hebt om overal langs te kunnen lopen.

Prijs kookeiland

Voor een keuken met schiereiland betaal je € 3.500,-. Een keuken met een los eiland is er vanaf € 4.000,-. Een volledig losstaand spoel – of kookeiland is te koop voor € 8.000,-.

Categorieën: UncategorizedFoto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!