Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Quooker kopen?  Met een kokend water kraan kun je veel tijd besparen. Daarnaast zijn er meer voordelen aan deze kraan. Is het echt nodig in de keuken – en hoeveel gaat het dan kosten?

Besparen met de Quooker

Met een Quooker bespaar je op water en energie. De energierekening gaat omlaag en je hebt direct kokend water. Kies je voor de combi ga je al helemaal geld besparen.

Deze combi zorgt ook nog eens voor warm water voor de mengkraan. Als je namelijk de combi kiest. hoeft het warme water niet verwarmt te worden, het komt direct warm uit de kraan.

Welke bedrijven verkopen keukens met kokend water kraan?

Bekijk keukens met kokend waterkranen. Ontvang  onze gratis keukenmagazines.


Bespaar tijd

Iedere papa of mama kent dit: hard gewerkt, eindelijk thuis en dan nog koken. Met een Quooker heb je het eten net iets sneller klaar.

Normaal duurt een volle pan met water aan de kook brengen zo´n 7 minuten. Met een kokend water kraan kun je deze 7 minuten in je zak stoppen. Niet alleen het koken, maar ook bespaar je tijd met het maken van bouillon, of het koken van eieren. En wil je een kopje thee of oploskoffie? Dan hoef je ook niet de waterkoker aan te zetten, want het is direct klaar.

Foto’s: Keukens De Abdij

Ook zo’n prachtige keuken? 🠒 Ontwerp mijn droomkeuken! Makkelijk, snel, verbluffend.

De veiligheid

Kleine kinderen in huis? Dan kan er altijd een ongeluk gebeuren. Bijvoorbeeld dat ze kokend water over zich heen krijgen. Dit gebeurd vaker dan je denkt. Met een Quooker heb je geen last meer van dit soort ongelukken.

De kraan staat vast op het aanrecht, heeft een beveiliging – en een kraanuitloop die niet heet wordt. Het kind moet dus eerst de beveiliging uitzetten om de kraan aan te kunnen doen. Uber veilig dus.

Hoe werkt het?

De kraan bestaat uit 2 verschillende delen: de kraan en de boiler. De boiler staat in de onderkast onder de kraan. De temperatuur van het water in de boiler is 110 graden. Deze boiler is aangesloten op de waterleiding, waardoor het warme water gewoon in de boiler blijft.

Zet je de kraan aan? Dan komt het kokende water direct vanuit de kraan in je theeglas of de pan terecht.

Wat je hebt verbruikt in de boiler word meteen weer aangevuld, zodat er altijd genoeg warm water aanwezig is.

Soorten kokend waterkraan

Je hebt de Quooker Fusion, Nordic en Flex. Met de Fusion kun je naast kokend water, ook koud of warm water krijgen. In combinatie met de Cube kun je er zelfs gefilterd en bruisend water uithalen. De Cube is een extra reservoir naast je andere kokend water reservoir.

De Nordic zijn 2 losstaande kranen die op je aanrecht komen te staan. Uiteraard de kokend waterkraan, maar ook een mengkraan. Je hoeft niet beide kranen van het merk Quooker te kopen, je kan ook een mengkraan van een ander merk kiezen.

Als laatste heb je de Flex. Deze variant is ook te combineren met de Cube. Combineer je ze, krijg je ook bruisend en gefilterd water. De Flex is de enige kokend water kraan met uittrekbare slang, hiermee kun je handig dingen afspoelen.

Quooker prijs

De gemiddelde prijs van een kokend water kraan ligt tussen de € 995,- en € 2.000,-. Er zijn meerdere factoren die hier invloed op hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het type kraan en welke boiler erbij zit.

De Quooker is makkelijk te vergelijken, want de vaste prijzen staan online. De Flex koop je al voor € 1.195,-. De Fusion is verkrijgbaar vanaf € 1.195,-. De Nordic kost € 995,-.

Meer weten over de kokend water kraan?

Categorieën: UncategorizedFoto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!