Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Rechte keuken? De beschikbare ruimte voor een keuken is voor elk huis verschillend. Wanneer er een beperkte keukenruimte beschikbaar is, kan een rechte keuken uitkomst bieden. Bekijk alle informatie over rechte keukens.

Ontvang gratis keukencatalogi met rechte keukens of bekijk hier direct de goedkoopste rechte keukens.

Rechte keuken

Een keuken die recht is, is bondig en kunt u alle kanten mee op. Een rechte keuken is uitstekend voor kleinere ruimtes en is doordat deze recht is, kunt u zich er makkelijk in verplaatsen. Door de rechte vorm, creëert de keuken genoeg plaats voor een kookgareel en wasbak. Daarnaast blijft er natuurlijk genoeg ruimte over voor inbouwtoestellen als een koelkast/vriezer en vaatwasser. Als u een lange rechte wand of kleine kamer heeft, dan kunt u deze mogelijkheden toch maximaal gebruiken.

De aankleding

Het is bij een rechte keuken mogelijk om diepe of hogere kasten dan gemiddeld er in toe te passen om zo extra bergruimte te creëren. U kunt nog kiezen voor grepen bij de lades/kasten of geen grepen. Mocht u voor een keuken kiezen zonder grepen (greeploos), ontstaat er nog meer ruimte in de keuken. Een rechte keuken kunt u verkrijgen in diverse mogelijkheden. U kunt er daarom altijd vanuit gaan dat een rechte keuken in uw keuken past.

Keukenblad

Doordat er bij een rechte keuken alle toestellen aan elkaar moeten sluiten is de verdeling en indeling cruciaal. U kunt bijvoorbeeld de kookplaat waar veel hitte vanaf komt niet naast een koelkast plaatsen, dit kan de koelkast belemmeren in het functioneren. Dit is ook van toepassing bij een spoelbak. Daar waar een waterscheiding er handig is. Dit is een rand dat voorkomt dat water buiten de spoelbak raakt en het hele aanrecht vol met water loopt. Het aanrechtblad van een rechte keuken is zeer handig, warmte, schok en beschadiging bestendig.

 

 Foto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!