Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Scandinavische keuken kopen? Het is weer helemaal een trend nu. Maar wat zijn nu de kenmerken van deze keukenstijl? Lees hier verder over de Scandinavische keuken stijl.

De Scandinavische keuken de trend die terug is

In de jaren 30 begon deze trend en nu is die trend dus weer helemaal terug: de Scandinavische keukens. Licht en ruimte zijn het belangrijkste in deze keukens. Het is een goede trend voor in de keuken. Bij deze keuken proberen ze zoveel mogelijk gebruik te maken van het licht. Als de keuken klaar is moet er een gezellige sfeer zijn in de keuken.

Twijfel je nog over je keuze?

Kijk dan eens in onze gratis keuken magazines.

De Scandinavische stijl

Deze soort keuken is bedacht tijdens de oorlog, omdat er toen weinig materialen waren, werd er gebruik gemaakt van dunne platen en smalle poten.

Zorg dat de kleur in de keuken voornamelijk wit is. De kasten in het wit een witte muur erbij en ook nog wat accessoires in pastelkleuren om de keuken helemaal af te maken.

Foto’s: Keukens De Abdij

Ook zo’n prachtige keuken? 🠒 Ontwerp mijn droomkeuken! Makkelijk, snel, verbluffend.

Licht in de keuken

Bij deze keukens wordt er veel gebruik gemaakt van lichte kleuren. Deze keukens komen uit Denemarken, Finland, Zweden en Noorwegen. Er zijn daar dagen in de winter dat het al erg snel donker wordt. Ze willen volledig gebruik maken van het licht dat er is overdag. Licht zorgt voor een gezellige sfeer in de keuken. Omdat je lichte kleuren hebt gekozen in je keuken wordt het licht al goed weerkaatst.

Scandinavische keuken

Je kan een spiegel in je keuken neerzetten, daarmee zorg je voor nog veel meer licht. Je kan zelf kiezen hoe groot die spiegel is of dat je er een paar kleine neerhangt. Qua soort lamp kan je kiezen voor een metalen of houten lamp. Je kunt ook gaan voor Led strips bij de keukenkastjes.

Hout in de keuken

In de Scandinavische keukens wordt veel gebruik gemaakt van hout. Ze gebruiken erg veel natuurlijke materialen in de keuken. Door het gebruiken van hout en daarnaast andere natuurlijke materialen wordt een warme sfeer gecreëerd in de keukens. Je kan bijvoorbeeld voor een houten aanrechtblad kiezen. Kies wel weer voor de lichte kleuren, zodat je keuken er lichter uitziet. Ga bijvoorbeeld voor eikenhout.

Accessoires in de keuken

Accessoires zijn een heel belangrijk onderdeel van een Scandinavische keuken. Ga dan natuurlijk voor accessoires in de pastelkleuren, want dat past goed bij deze keukens. Denk aan wat kaarsen in de keuken, ook weer in lichte kleuren, zoals lichtblauw of licht roze.

Kenmerken van een Scandinavische keuken

Hieronder volgen een paar kenmerken van een Scandinavische keuken:

  • Scandinavische keukens komen erg veel voor in het wit
  • De vloeren in de keuken zijn vaak van hout
  • Om de uitstraling van de keuken wat warmer te maken wordt er vaak gebruik gemaakt van kleden op de vloer
  • Er komen in veel gevallen planten voor in deze keuken
Categorieën: UncategorizedFoto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!