Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Stopcontacten keuken wegwerken? Zitten de stopcontacten je erg in de weg in de keuken? Met de volgende 4 tips kan je de stopcontacten in de keuken wegwerken.

Er is 1 ding dat iedereen nodig heeft in zijn of haar keuken  – een stopcontact. Stel nou dat je in je keuken zit, dan is het uber handig als je even je I-pad of telefoon aan de lader kunt leggen. Stopcontacten kunnen soms toch nog op slechte plekken zitten, maar hoe zorg je er nu voor dat ze je niet meer in de weg zitten. Hieronder volgen 4 tips om de stopcontacten in jouw keuken weg te werken.

Foto’s: Keukens De Abdij

Ook zo’n prachtige keuken? 🠒 Ontwerp mijn droomkeuken! Makkelijk, snel, verbluffend.

4 manieren om de stopcontacten in jouw keuken weg te werken:

1. Verwerk de stopcontacten in de stijl van de keuken

Wil je de stopcontacten juist dicht bij je in de buurt hebben, maar niet goed kunnen zien? Probeer dan de stopcontacten in de stijl van de keuken te verwerken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het stopcontact in dezelfde kleur is als de keuken zodat het niet opvalt, maar de plek wel handig is.

Wil je nog meer ideeën opdoen? Kijk dan gerust eens in onze gratis keukenmagazines.

2. Plaats de stopcontacten onder de bovenkasten

Onder de bovenkasten zijn meestal grote ruimtes. Soms zitten er een paar lampjes, maar meestal niks. Als je daar ruimte hebt kan je de stopcontacten daar plaatsen. Ten eerste zie je de stopcontacten bijna niet zitten. Daarnaast zitten de stopcontacten ook nog eens op erg handige plekken.

 

3. Een blok met stopcontacten in het aanrecht

Stel nou dat de vorige 2 tips niet voor jouw gelden, wat kan je dan nog doen? Je plaatst een zuil in het aanrechtblad. Vervolgens hoef je alleen maar op de bovenkant van de zuil te drukken om de zuil omhoog te laten komen. Heb je de zuil niet meer nodig kan je de zuil zo weer naar beneden het aanrechtblad indrukken.

stopcontacten wegwerken keuken

Dit is misschien nog wel het handigste systeem, omdat je letterlijk de stopcontacten kan laten verdwijnen in je aanrechtblad. Het heeft ook een paar heel handige voordelen, zo kan je bijvoorbeeld je tosti-ijzer op deze manier heel makkelijk in het stopcontact doen.

4. Verwerk de stopcontacten in je keukenkasten of lades

Je kan ook nog je stopcontacten in de keukenkasten of keukenlades plaatsen. Op deze manier wordt het stopcontact dus in de wand van de lade geplaatst. Dit kan erg handig zijn als je nog een lade vrij hebt in de keuken. Bovendien heeft dit meerdere voordelen. Ten eerste heb je je spullen netjes opgeruimd in de la, ten tweede kan je bijvoorbeeld je I-pad opladen in de lade en ten derde zijn de stopcontacten niet te zien.

kosten verplaatsen stopcontact

Voor het verplaatsen van de stopcontacten heb je natuurlijk wel het 1 en ander nodig. Zo heb je bijvoorbeeld een elektricien nodig om ervoor te zorgen dat het met de stroom wel goed gaat en je geen kortsluiting krijgt. De kosten van een elektricien zullen tussen de € 35 en € 45 euro per uur liggen. Daarnaast kunnen er nog voorrijkosten bij op komen.

Er zijn dan nog verschillende soorten stopcontacten. Je hebt een opbouw of inbouw stopcontact met verschillende prijzen. Een opbouw stopcontact zit op de muur en kost € 120 tot € 150 euro. Een inbouw stopcontact wordt in de muur geplaatst en kost € 300,- tot € 350,-

Categorieën: UncategorizedFoto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!