Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Top 15 grootste keukenwinkels. Elke Belg wordt geboren met een baksteen in zijn maag, zegt men weleens. Daar steekt waarheid in. Huisje, tuintje, kindje … het is de droom van velen. En wie huis zegt, heeft natuurlijk ook een keuken nodig. Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan ons handig overzicht van de 15 grootste keukenwinkels in ons land.

Je eigen keuken snel online ontwerpen?

Eerst dit: vooraleer je naar de keukenproducent van je keuze stapt, kan je heel eenvoudig zelf thuis je droomkeuken ontwerpen.

Klik hier om de keukenplanner te starten.

Keukens De Abdij

Dit familiebedrijf ontstond 40 jaar geleden en kende sindsdien een sterke groei. Vakmanschap en topkwaliteit zijn slechts twee van de vele troeven. Je vindt er keukens volgens de allernieuwste trends voor gelijk welk budget.

Met een prijs die je twee jaar kan vastklikken en een eigen servicedienst die tot jouw dienst staat, zit je gegarandeerd safe. Uniek in keukenland zijn de handige online keukencalculator en keukenplanner.

Landelijk, modern of een exclusief ontwerp? Keukens De Abdij heeft toonzalen over heel Vlaanderen waar je kan kennismaken met de verschillende keukenstijlen. De gemiddelde prijzen liggen tussen 8.000 en 17.000 euro.

Dovy Keukens

Dovy Keukens is een Belgisch bedrijf dat al meer dan 40 jaar gespecialiseerd is in het ontwerpen en vervaardigen van hoogwaardige maatkeukens. Elke keuken wordt in eigen beheer geproduceerd, waarbij persoonlijke wensen en unieke ontwerpen centraal staan. Dovy onderscheidt zich door het gebruik van robuuste materialen en een breed scala aan stijlen, van klassiek tot modern.

Klanttevredenheid is hun topprioriteit, en dat merk je aan hun uitstekende service en nauwkeurige installatie. Bij Dovy Keukens ben je verzekerd van een keuken die niet alleen prachtig is, maar ook een leven lang meegaat.

DSM Keukens

Deze familiale keukenbouwer – één van de koplopers in het middensegment – is bezig aan een groeispurt met toonzalen verspreid in Vlaanderen en recent ook in Wallonië. De toonzalen en keukens zijn gecreëerd met een passie voor interieur en esthetiek. Reeds vier generaties lang biedt DSM Keukens een uitgebreid aanbod met een persoonlijke aanpak op maat van elke klant.

DSM heeft keukens in alle stijlen. Gezellig landelijk, functioneel modern of eigentijds slim, deze keukenproducent is mee met zijn tijd. Steeds zijn er interessante aanbiedingen en acties. Bij DSM kost een keuken gemiddeld tussen 15.000 en 25.000 euro.

Grootste keukenwinkels DSM keukens

De Keukenbouwer

Logische naam voor een firma die keukens bouwt. In de 6 toonzalen kan je tot wel 40 verschillende modellen bewonderen. Je kan zelf ook eerst online aan de slag met een moodboard en/of een 3D-tekening.

Er is een keuken voor ieders budget en smaak. Ben je er nog niet uit of je een landelijke of een strakke moderne keuken wil? Geen probleem: adviseurs en interieurarchitecten staan tot jouw dienst om je droomkeuken op maat te realiseren.

Bij De Keukenbouwer is klant niet enkel koning, maar kan klant ook ambassadeur worden. Breng je een nieuwe klant aan? Dan worden jullie daar beiden voor beloond met een Smeg keukentoestel. De prijs van zo’n keuken, wil je weten? Tussen 7.000 en 32.000 euro.

Ixina keukens

Deze keukenbouwer – met z’n 20 jaar in de volle bloei van zijn leven – biedt keukens van Duitse topkwaliteit aan.

Om nog beter aan de wensen van de klanten te beantwoorden, geeft Ixina je de mogelijkheid om je droomkeuken nog intenser te personaliseren en heb je tegenwoordig nog meer keuze uit kleuren (waaronder het originele brons) en materialen. Bovendien is er met Kitchen Profile een digitale tool voor het ontwerp.

Ixina keukens hebben aandacht voor kwaliteit en voor de klant, maar ook voor het milieu. Voor elke verkochte keuken gaan 18 bomen de grond in. De kostprijs van een Ixina keuken ligt tussen 4.500 en 19.000 euro.

SieMatic Keukens

Met dit merk begeef je je in het hogere segment van exclusieve Duitse kwaliteitskeukens. Al bijna een eeuw maakt SieMatic Keukens kwalitatief hoogstaande ontwerpen met een voorliefde voor detail en een hekel aan standaardoplossingen.

SieMatic Pure staat voor tijdloosheid en minimalisme met de nadruk op eigentijdse uitstraling. SieMatic Urban is synoniem met stijlvol met de klemtoon op nieuwe gebruiksmogelijkheden. De SieMatic Classic is de roepnaam voor traditie met een nieuwe interpretatie. Wat je ook kiest, steeds is het codewoord luxe.

Het merk heeft een eigen ColorSystem om de verschillende materialen harmonieus te combineren. SieMatic is ook winnaar van verschillende belangrijke awards op vlak van design. Je betaalt gemiddeld tussen de 10.000 en 25.000 euro voor een SieMatic keuken.

Grando Keukens

Deze internationale groep verkoopt via zelfstandige uitbaters in België en Nederland betaalbare keukens van Duitse makelij.

Voor ieders smaak heeft Grando Keukens een passende collectie. Je hebt de keuze uit landelijke en gezellige keukens, modern design met strakke lijnen, de Luxury Collection voor betaalbare luxe en het segment dat trendy, jong en budgetvriendelijk is.

En om het helemaal betaalbaar te houden, kan je zeer regelmatig een toonzaalmodel op de kop tikken. Doordat Grando werkt met zelfstandige dealers, heb je steeds je vaste contactpersoon. Voor een keuken van Grando betaal je gemiddeld tussen 8.000 en 16.000 euro.

Wat kost nu zo’n keuken?

Niet bij elke keukenproducent is er onmiddellijk duidelijkheid over de kostprijs van je keuken. Wil je snel weten hoeveel je droomkeuken kost? Bereken dit via de calculator.

Klik hier om snel de prijs van je keuken te kennen.

Augustijns Keukens

Dit familiebedrijf – reeds 7 generaties lang – houdt zich bezig met projectbouw en renovatie van keukens en interieur. Wil je een landelijke of moderne keuken op maat en wil je die afstemmen op de rest van je interieur? Dan zit je goed bij Augustijns Keukens en Interieur.

Elk ontwerp vertrekt van de individuele wensen van de klant en wordt op maat uitgewerkt in eigen productie. Zo klopt het plaatje tot in de puntjes. Er zijn 3 toonzalen (Antwerpen en Oost-Vlaanderen) en een Augustijns keuken kost gemiddeld tussen 12.000 en 26.000 euro.

Krefel keukens een van de grootste keuken toonzalen

Deaplus keukens

Deze producent van keukens, badkamers en maatkasten is niet de grootste, ook niet de bekendste, maar staat toch zijn mannetje. Met behulp van interieurvormgevers en -architecten, bedenkt Deaplus keukens voor jou een stijlvolle, maar tegelijk ook slimme oplossing voor je interieur.

De ontwerpers hebben een passie voor keukens, die ze aanbieden in verschillende formaten en stijlen, zodat er voor ieders budget iets mogelijk is. Ontwerp en uitwerking gaan hand in hand, want alle keukens worden in eigen huis vervaardigd, met een modern machinepark. Architecten en schrijnwerkers werken op die manier nauw samen. Een keuken kost bij Deaplus gemiddeld tussen 14.000 en 28.000 euro.

Eggo keukens

Op korte tijd is deze producent uitgegroeid tot trendsetter met naam en faam in keukenland. De keukens zijn van Duitse makelij. Je hebt de keuze tussen verschillende modellen moderne en landelijke keukens. Weinig plaats? Ook dan heeft Eggo keukens een goed uitgerust en budgetvriendelijk model voor jou.

De keukens zijn oerdegelijk, maar ook ergonomisch, gezellig en actueel. Eggo legt de nadruk op persoonlijke begeleiding en wil zich hiermee onderscheiden van concurrenten. De producent staat dicht bij zijn klanten en vindt het belangrijk om goed te scoren op vlak van klantentevredenheid. De gemiddelde prijzen van een Eggo keuken liggen tussen de 4.500 en 15.000 euro.

Kvik

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit Deens design. Je kan er terecht voor badkamers, garderobes en ook voor keukens. Kvik zet zich af tegen de gevestigde keukenwaarden en wil iedereen vlot en snel een coole keuken bieden.

Het gamma is overzichtelijk en eenvoudig, de nettoprijzen transparant. Het servicepakket is uitgebreid een vooral interessant is dat er een snelle beschikbaarheid is van de keukens.

De producent ontwikkelt zelf de keukens en doet een beroep op zusterondernemingen voor werkbladen of koopt extra voordelig aan door de schaalgrootte. Op die manier kan erg flexibel ingespeeld worden op de wensen van de klant. Een Kvik keuken kost gemiddeld tussen 4.000 en 18.000 euro.

Grootste keukenwinkels Dovy keukens

IKEA keukens

Bij IKEA vind je alles, dus ook keukens. IKEA keukens is marktleider in België op vlak van keukenverkoop. Functioneel en goedkoop zijn twee begrippen die iedereen associeert met het Zweedse merk. Met het METOD keukenmeubilair kan je naar hartenlust kasten en deuren combineren. Ook op vlak van inrichting en afwerking zijn er tal van mogelijkheden.

IKEA geeft een ongeziene garantie van 25 jaar op alle kasten. Enkel voor maatwerk kan je er niet terecht. In de verschillende toonzalen staan veel leuke opstellingen om je zin te doen krijgen. Wat kosten IKEA keukens? De gemiddelde prijzen liggen tussen 6.000 en 15.000 euro.

Ilwa keukens

Ilwa keukens is een familiezaak die keukens en maatkasten produceert. Het bedrijf levert kwalitatief hoogstaande keukens af volgens de allernieuwste trends en meest recente ontwikkelingen op technisch vlak.

Al méér dan 80 jaar vind je er topkeukens die meegaan met hun tijd. Verkooppunten zijn er in heel België, met een concentratie in de provincie Antwerpen, waar het moederbedrijf gevestigd is. Voor een kwalitatieve keuken, geproduceerd met passie en fierheid, met een persoonlijke aanpak en een interieurspecialist die je in het hele proces bijstaat, moet je bij Ilwa keukens zijn. Gemiddelde prijzen gaan van 9.000 tot 26.000 euro.

Vanden Borre keukens

Dit merk associeer je wellicht eerder met elektrotoestellen dan met keukens. Maar er bestaat ook een aparte keukenafdeling: Vanden Borre Kitchen, met méér dan tien vestigingen doorheen het land.

Experts staan klaar om je te begeleiden van a tot z. Het begint bij een inspirerende website en catalogus, gaat via een persoonlijke ontmoeting met een expert die mee met je brainstormt en een ontwerp voorstelt dat je tot leven kunt wekken met een 3D-tekening en eindigt met je droomkeuken die werkelijkheid wordt, in volle vertrouwen. Van den Borre keukens hebben een gemiddeld prijskaartje tussen 9.000 en 28.000 euro.

Krefel Keukens

Ook dit keukenmerk doet hoogstwaarschijnlijk een belletje rinkelen bij jou, maar dan weer op vlak van elektro. Wist je dat zo’n 40 verkooppunten ook een keukenshowroom hebben? Daar vind je voor elk budget en voor elke smaak een uitgebreid assortiment van keukens op maat.

Je kan er vrijblijvend een keukenofferte vragen. Beschik je over een eerder kleine ruimte en/of bescheiden budget, dan kan je ook kiezen voor Easy, een gamma met functionele standaardkeukens in 12 variaties. Of je kiest voor een toonzaalmodel met grote korting. Krefel keukens heb je in de prijsklasse tussen 6.000 en 24.000 euro.

Vraag een brochure aan!

Klaar voor een volgende stap of liever eerst nog zin om te grasduinen in een keukencatalogus van één van de grootste keukenwinkels?

Klik hier om een brochure aan te vragen.

Dit was een overzicht van de Top 15 grootste keukenwinkels.Foto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!