Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Nieuwe afzuigkap in de keuken? In de keuken wil je natuurlijk niet dat die geuren van het koken blijven hangen, daarom heb je een afzuigkap nodig. Er zijn natuurlijk wel veel verschillende soorten, maar welke kies je dan?

Welke afzuigkap kies ik voor in de keuken

Er is veel keuze als je een nieuwe afzuigkap moet kiezen. Er zijn vele verschillende merken. De vraag is of je wil dat de afzuigkap erg opvalt in je keuken of dat je juist wil dat het niet zo opvalt. Wil je dat andere dingen in de keuken de aandacht trekken of wil je dat de afzuigkap een belangrijk onderdeel is van de keuken. Aluminium en roestvrij staal zijn de meest gebruikte materialen voor een afzuigkap. Qua kleuren ligt het net aan het merk hoeveel keuze er is.

Foto’s: Keukens De Abdij

Ook zo’n prachtige keuken? 🠒 Ontwerp mijn droomkeuken! Makkelijk, snel, verbluffend.

Een wand afzuigkap

Deze afzuigkap wordt logisch aan de wand geplaatst. Er zijn nog wel veel verschillende soorten wand afzuigkappen. Zo heb je bijvoorbeeld een traditionele en een diagonale afzuigkap. Bij deze variant is het decoratieve deel van de afzuigkap ook heel belangrijk naast het functionele deel. Een ander woord voor deze variant is een schouwkap. Je hebt deze in meerdere formaten, 60, 90 of 120 centimeter.

Heb je nog geen keuze kunnen maken?

Kijk dan eens in onze gratis keuken magazines.

De eiland afzuigkap

Deze kap is uiteraard bedoeld voor boven een kookeiland, dit is ook Ă©Ă©n van de meest opvallende kappen. Bij deze kap is het erg belangrijk dat de kap wel past bij het design, aangezien die erg opvalt. Ook is het belangrijk dat je de kap zelf mooi vindt, want het valt erg op.

Een wand afzuigkap

Een vlakscherm afzuigkap

Bij deze kap wordt de geur van het eten afgevoerd door een scherm dat je uit kan trekken. Dit is de minst opvallende kap, dit komt omdat de kap verdwijnt in de kast boven je kookplaat. Daarnaast is dit ook de kleinste kap van allemaal.

Inbouw afzuigkap

Bij deze kap wordt de kap ingebouwd vanaf de onderkant van een bovenkast. Zoals bij de vorige kap hoef je hier dus niks uit te schuiven om gebruik te kunnen maken van de kap. Deze kap is niet te zien, dus het maakt ook niet echt veel uit hoe die er uit ziet. De kap is namelijk volledig weggewerkt in de bovenkast. Dit wordt vaak gebruikt bij eigen gebouwde eiland schouwkappen.

Verlichting

De verlichting om de kap heen is ook erg belangrijk voor het design van je keuken, niet alleen de kap zelf. Spotjes zijn het mooiste om de kap heen, daarmee gaat de kap erg mooi opvallen. Vaak is het wel mogelijk om de spotjes te kunnen dimmen. Meestal heb je een afstandsbediening, waarmee je de verlichting kan dimmen of uit kan doen. Voor bij het koken is dit heel handig, aangezien je zo wat meer licht hebt als je aan het koken bent.

Categorieën: UncategorizedFoto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!