Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

De woonkeuken is de nieuwste trend. Maar wat is dat nou eigenlijk een woonkeuken? En wat zijn de voor en nadelen ervan?

Wanneer spreken we nou van een woonkeuken?

Een woonkeuken houdt eigenlijk in dat de keuken doorloopt in de woonkamer. Je ziet geen afscheiding tussen de beide kamers. Deze keuken kan op veel verschillende manieren gebruikt worden. Je kan er uiteraard koken, maar ook eten, relaxen of leren. Deze soort keuken is dus te gebruiken voor verschillende functies.

Foto’s: Keukens De Abdij

Ook zo’n prachtige keuken? 🠒 Ontwerp mijn droomkeuken! Makkelijk, snel, verbluffend.

Hier volgen een aantal dingen die je vaak ziet in een woonkeuken:

  • Er staat vaak een grote eettafel waar je met het hele gezin aan kan eten
  • Deze keukens hebben vaak een kookeiland, in de meeste gevallen een losstaand eiland met barkrukken. Je hebt zo genoeg plek om te eten of het eten voor te kunnen bereiden.
  • Het is een open ruimte, dus je kan met iedereen praten die in de keuken is tijdens het koken.

De keuken ombouwen naar een woonkeuken

Een woonkeuken heb je nog niet zo maar, je moet er voor zorgen dat het interieur van je huis door gaat in de keuken. Zo heb je pas een echte woonkeuken. Vooral de meubels, zoals de bank, stoelen en eettafel moeten goed bij elkaar passen.

Een moderne woonkeuken

Je kan bijvoorbeeld de afzuigkap wegwerken in de wand. Je kan de koelkast en vriezer laten aansluiten bij de woonkeuken, zodat de keuken er luxe uitziet. Stel dat je een koffie liefhebber bent kan je een koffiezetapparaat in de keuken hebben, zodat je niet ergens een los koffiezetapparaat neer hoeft te zetten.

Heb je de keuze nog niet kunnen maken?

Kijk dan eens in onze gratis keuken magazines.

De voor en nadelen

Voordelen:

  • De keuken ziet er een stuk groter uit, omdat je geen muur meer hebt tussen de keuken en de woonkamer
  • Je kan tijdens het koken heel makkelijk contact houden met de mensen die om je heen zijn
  • Stel dat je als ouder nog kleine kinderen hebt kan je met een woonkeuken de kinderen een stuk beter in de gaten houden

Nadelen:

  • Stel dat je wat troep op het aanrecht in de keuken hebt liggen, zie je dit wel heel goed vanuit de woonkamer. Een tip is om genoeg opbergruimte te hebben om alles op te kunnen ruimen.
  • Er zijn bepaalde apparaten in de keuken die veel lawaai maken als ze aan staan, zoals de vaatwasser. Dit hoor je dan wel heel goed in de woonkamer. Dat is niet geweldig als je bezoek hebt.
  • In de keuken wordt het snel warm door de oven of kookplaat die aan is. Daarom is het handig een wat lagere temperatuur te hebben in de keuken, maar dat is niet mogelijk met een woonkeuken.

.

Categorieën: UncategorizedFoto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!