Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Wil je een nieuwe koelkast kopen? Voor welk model kies je dan? En voor welk merk ga je? En welke functies wil je in je koelkast hebben?

De koelkasten uit Amerika

De eerste mogelijkheid is de keuze voor een Amerikaanse koelkast, dit zijn erg grote koelkasten en ze passen heel goed in een moderne keuken. Bij deze variant is het vriesgedeelte naast het koelgedeelte geplaatst. Ook zit er vaak een ice-dispenser in de deur. Met een ice-dispenser kan je ijsklontjes maken in de deur van je koelkast.

In deze koelkasten zit ook een 0 graden zone. In deze zone bepaal je zelf hoe vochtig het is. Dit zorgt ervoor dat je verse fruit en groentes een stuk langer lekker blijven.

Heb je de keuze nog niet kunnen maken?

Kijk eens in onze gratis keuken magazines.

Een ingebouwde koelkast of een losse koelkast

Dit is één van de belangrijkste keuzes die je moet maken, ga je voor een vrijstaand of een ingebouwd model. Bij het inbouwmodel heb je het voordeel dat de keuken mooi wordt weggewerkt in de keuken. Je kan ook zelf de hoogte bepalen. Dit zorgt ervoor dat je niet zoveel hoeft te bukken als je iets nodig hebt wat onder in de koelkast ligt.

Foto’s: Keukens De Abdij

Ook zo’n prachtige keuken? 🠒 Ontwerp mijn droomkeuken! Makkelijk, snel, verbluffend.

Het voordeel van een vrijstaande koelkast is dat je de koelkast makkelijk kan verplaatsen als je niet tevreden bent over de plek waar die nu staat. Ook kan je een vrijstaand model makkelijker vervangen als het tijd is voor een nieuwe of als je oude kapot is. De meeste modellen van een vrijstaande koelkast zijn ook een stuk groter dan een inbouwmodel.

Uiteindelijk zal je zelf de keuze moeten maken tussen een vrijstaande of een inbouwmodel. De vraag is ook een beetje of je wil dat de koelkast mooi is weggewerkt in de keuken en niet zo opvalt of dat je wil dat het juist wel opvalt in de keuken.

Een koelkast uit Amerika

Een koelkast gecombineerd met een vriesvak

Bij deze variant heb je een koelkast met een koel en vries gedeelte. Er zijn nog wel een paar mogelijkheden. Je hebt twee opties waar je uit kan kiezen. Je kan kiezen voor een variant met het vriesvak boven het koel gedeelte of één waar het vriesvak onder het koel gedeelte zit.

Bij het model met het vriesvak onder het koel gedeelte heb je één groot voordeel, het vriesvak heeft nog weer een apart deurtje. Het tweede voordeel is dat het vriesvak bij deze optie een stuk groter is. Denk je dat je het vriesvak niet heel veel gaat gebruiken kan je beter kiezen voor een ingebouwd vriesvak.

Prijs

De prijs van een koelkast hangt van meerdere factoren af. Ten eerste welk merk je kiest, je hebt altijd duurdere en goedkopere merken. Ook de grootte, functies en het model hebben een invloed op de prijs.

Een Amerikaanse koelkast is er bijvoorbeeld al vanaf € 579,- maar ze zijn er ook voor € 1.650,-. Het ligt er net aan welke functies je er allemaal bij wilt hebben, want voor elke functie betaal je weer wat extra.

Categorieën: UncategorizedFoto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!