Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Spoelbak kopen? Een spoelbak is het meest gebruikte product in de keuken. Maar voor welk soort spoelbak ga je dan? En voor welk materiaal kies je?

Welke spoelbak wil je in de keuken?

In vele keukens zal een enkele spoelbak worden geplaatst. Gemiddeld is de maat van deze variant 40 bij 40 centimeter. De maten van een spoelbak liggen tussen ongeveer 15 en 80 centimeter. Dit hangt wel af van het materiaal dat je kiest.

Qua vormen heb je ook nog vele verschillende spoelbakken. Je hebt bijvoorbeeld de veel voorkomende rechthoekige of vierkante spoelbak, maar ook een ronde of een ovale.

Heb je de keuze nog niet kunnen maken?

Kijk dan eens in onze gratis keuken magazines.

Voor welk materiaal kies je?

Er zijn meerdere materialen waar je uit kan kiezen voor je spoelbak. Je kan kiezen voor keramiek, rvs of kunststof. Rvs is makkelijk schoon te houden, het is een sterk materiaal, maar je ziet krassen wel heel goed op dit materiaal. Let dus goed op met wat voor producten je de gootsteen schoon wil maken.

Foto’s: Keukens De Abdij

Ook zo’n prachtige keuken? 🠒 Ontwerp mijn droomkeuken! Makkelijk, snel, verbluffend.

Als het gaat om prijs/kwaliteitsverhouding is dit de beste. Er zit nog een groot verschil in prijs en kwaliteit in het aanbod van rvs spoelbakken.

Je hebt ook nog de keramieken variant, deze spoelbakken hebben een paar voordelen. Je ziet er niet snel krassen op. Ook zie je er niet snel vlekken op. De keramische spoelbakken zijn er in vele kleuren. De keramieken variant is het populairste materiaal voor een spoelbak.

Als laatste heb je nog de kunststof variant, deze is goed betaalbaar en goed schoon te houden. Je moet deze spoelbak wel vaak schoon maken, anders kan de kalk in het water er voor zorgen dat de kleur van de gootsteen na een tijdje veranderd.

Soorten spoelbakken

Je hebt naast de enkele variant ook nog een anderhalve en een dubbele bak. Bij de enkele heb je gewoon één grote bak. Bij de anderhalve heb je één grotere bak en één wat kleinere bak. De dubbele heeft 2 even grote bakken, maar deze zijn in het midden gescheiden van elkaar.

Op welke manier verwerk je de spoelbak in de keuken?

Er zijn 3 manieren om de spoelbak te verwerken in de keuken. Je kan kiezen tussen inbouw, opbouw of onderbouw. Bij de inbouw variant wordt de gootsteen ingebouwd in het aanrecht. De gootsteen loopt dan gelijk met de rand van het aanrechtblad.

Bij de opbouw wordt de gootsteen een stuk boven het aanrechtblad geplaatst. Als laatste is er dan nog de onderbouw gootsteen, dit is de gootsteen die het meeste voorkomt. Deze variant ziet er mooi uit.

Onderbouw spoelbak

Prijs

Een spoelbak is er in vele verschillende prijzen. Er zijn meerdere factoren die meespelen in het bepalen van de prijs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het materiaal dat wordt gebruikt, de grootte en welke soort je kiest. Je hebt spoelbakken voor € 60,-, maar ook spoelbakken voor een paar honderd euro.

De goedkopere spoelbakken zijn de kunststof spoelbakken, als het gaat om materiaal. Verder hangt het af van hoe groot de spoelbak is. Een andere invloed op de prijs is of je een dubbele of een enkele spoelbak neemt. Bij een dubbele variant heb je namelijk een stuk grotere bak en daar betaal je dan meer voor dan een enkele bak.

Categorieën: UncategorizedFoto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!