Weten wat je nieuwe keuken kost?  Bereken direct je keukenprijs »

Zwevende keuken kasten zijn een heel populaire trend op het moment. Het past goed bij een moderne keuken. Maar wat zijn nou de voor en nadelen ervan?

Zwevende kasten houdt eigenlijk in dat de kasten niet op de grond staan, maar aan de muur hangen. Hierdoor creëer je grote ruimtes tussen de kasten en de vloer. Dat is precies het doel van de zwevende keuken kasten. Met zwevende kasten zorg je er dus voor dat een kleine keuken er een stuk groter gaat uit zien en dat je genoeg ruimte hebt om je spullen op te ruimen.

Foto’s: Keukens De Abdij

Ook zo’n prachtige keuken? 🠒 Ontwerp mijn droomkeuken! Makkelijk, snel, verbluffend.

Een zwevende keuken

Stel dat je zwevende kasten wil hebben in de keuken moet je er wel voor zorgen dat je een stevige achterwand hebt. De kasten die aan de muur komen te hangen hebben erg veel gewicht en als je achterwand niet sterk genoeg is zal de wand de kasten niet kunnen houden.

Zwevende keuken werkblad

De materialen waarmee je de kasten aan de muur bevestigd moeten ook sterk genoeg zijn om de kasten te kunnen dragen. Je kan het beste proberen er voor te zorgen dat de materialen waarmee je de kasten bevestigd aan de muur niet te zien zijn. Dit zorgt voor een mooiere uitstraling van de keuken.

Heb je de keuze nog niet kunnen maken?

Kijk dan eens in onze gratis keuken magazines.

Hygiëne

Deze keukens hebben een erg mooie uitstraling, maar het zijn ook heel hygiënische keukens. Doordat er grote ruimtes zitten tussen de kasten en de vloer kan je makkelijk de keuken schoon houden.

Keuken kasten met een modern design

Stel dat jij een keuken hebt met een modern design zijn zwevende keuken kasten iets wat niet mag ontbreken in jouw keuken. Je kunt er ook voor kiezen om de kasten deels of volledig in de muur te plaatsen. Dit zorgt voor een erg mooi resultaat. Als je dit doet zie je de kasten namelijk wat minder in de keuken. Gelukkig heb je nog wel steeds even veel ruimte op je spullen op te bergen. Stel dat je een moderne keuken wil is dit de beste oplossing.

De voor en nadelen van zwevende keuken kasten

Voordelen

  • Je houdt de keuken erg makkelijk schoon, want er is genoeg ruimte om de kasten heen
  • De keuken ziet er een stuk groter uit met zwevende keuken kasten
  • Er is genoeg ruimte om je spullen op te kunnen bergen

Nadelen

  • Er is heel veel ruimte in de kasten, dus je moet nog wel moeite doen om alles goed en logisch in te delen
  • Je kan deze kasten niet door trekken
Categorieën: UncategorizedFoto's: Keukens De Abdij

Ook zo'n prachtige keuken? Ontwerp je droomkeuken in 3D!